Вікіпедія:Майстер створення статей/Значущість вебсайта

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
3. Значущість
4. Джерела
5. Вміст
6. Готово
Значущість

Тема вважається значущою, якщо вона досить докладно висвітлюється в кількох незалежних авторитетних джерелах.

Дуже маленька кількість вебсайтів достойні включення до Вікіпедії. Зокрема майже всі блоги, форуми, онлайн-магазини, веб-портали тощо не є достатньо значущими для Вікіпедії.

Щоб бути включеним у Вікіпедію, сайт повинен відповідати щонайменше одній з наступних вимог:

  1. Про нього має бути декілька нетривіальних публікацій, чиє джерело незалежне від сайту (сюди не відносяться передруківки реклами сайту).
  2. Сайт був відзначений якимось відомим і незалежним призом або премією від періодичного видання або самостійної організації.
  3. Зміст сайту неодноразово розповсюджувався або висвітлювався іншим відомим сайтом, незалежним від творців цього сайту (наприклад, в якості джерела інформації). Сюди відносяться часті згадування в онлайн-газетах і журналах, а також стрічках новин.

Конфлікт інтересів і реклама

Якщо ви тісно пов'язані із сайтом, про який бажаєте написати, виникає конфлікт інтересів, і вам буде важко написати нейтральну, якісну і енциклопедичну статтю, яка не буде вважатись рекламою — а реклама заборонена правилами. До того ж, якщо ваша стаття буде схожа на рекламу або не буде відповідати вищезазначеним вимогам значущості, вона невдовзі буде видалена.


Ваша стаття відповідає вимогам значущості?