Вікіпедія:Ордени

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ордени за заслуги — знаки подяки, які кожен учасник або проект Вікіпедії може дати іншому учаснику як знак поваги до праці, яку він зробив на благо Вікіпедії. Якщо один учасник хоче вручити орден іншому, він повинен вказати також і причину нагородження, яка " повинна відповідати тематиці і статусу ордена. Вручення нагород проектів Вікіпедії обговорюється у відповідних проектах. Автоматизувати процес вручення багатьох орденів можна за допомогою спеціального голосування.

Учасник, нагороджений певним орденом, може бути згодом нагороджений іншим орденом або нагороджений тим самим орденом повторно. Так, один учасник може нагородити іншого за високу якість статей; інший може нагородити того ж таки учасника за активну «адміністративну» роботу.

Якщо ви надали учаснику орден, то не забудьте вписати його ім'я в список кавалерів на сторінці ордена і розмістити орден на сторінці обговорення нагороди учасника. Нагороджений учасник за бажання сам перенесе орден на особисту сторінку.

До цієї системи не слід ставитися надто серйозно: деякі учасники можуть робити дуже важливу для Вікіпедії роботу, яка, однак, залишається невідзначеною, просто тому, що ніхто не здогадався привласнити учаснику орден, або на це не знайшлося часу. Метою орденів жодною мірою не є створення ієрархії між учасниками. Вікіпедія - спільний проект, і кожен учасник відіграє в ньому важливу роль. Власне кажучи, в ідеалі кожен багаторічний учасник заслуговує на орден.

Якщо у вас виникне бажання створити новий орден, обміркуйте, чи так це необхідно? Чи буде він масовим, чи він вам потрібен для поодинокого випадку? Спробуйте підібрати відповідний орден із існуючих. Відкрийте дискусію на сторінці обговорення та обговоріть необхідність створення нового ордену з іншими учасниками.


Ордени[ред. код]