Вікіпедія:Передача імен облікових записів іншим користувачам

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

У даний момент розробники MediaWiki проводять ряд змін над глобальними обліковими записами. Тепер будь-які дії над обліковим записом користувача можливі тільки в глобальному масштабі, зокрема локальні перейменування більше неможливі. Відтепер слід звертатися із запитами про узурпацію на Мету.

Developers are now in the process of improving global accounts.
Now all changes to user accounts are possible only globally: no local rename or usurpation requests are allowed. Your requests should be sent to Meta.

English-speaking users can read short translation of these rules in the English section.

Керуючись тим, що облікові записи учасників призначені насамперед для тих, хто активно вносить внесок у Вікіпедію, співтовариство вирішило дозволити передачу неактивного зареєстрованого імені учасника активному учаснику.

Необхідні умови для користувача, що запитав цільовий обліковий запис

[ред. код]
  1. Істотний стаж (від півроку) в будь-якому проєкті Фонду Вікімедіа
  2. Внесок (від 1000 правок) в будь-якому проєкті Фонду Вікімедіа
  3. Відсутність блокувань в uk-wiki протягом року до запиту

У разі одночасної подачі (протягом терміну від першої заявки до моменту винесення рішення) кількома користувачами запиту на узурпацію одного облікового запису пріоритет має користувач з великим внеском на момент подання першої заявки.

Умови перейменування облікового запису

[ред. код]

Окремо виділяється випадок, коли обліковий запис був зареєстрований з явно провокаційною метою використання (в тому числі з метою кіберсквотингу); якщо попередньо вилучений весь внесок, зроблений з використанням такої облікового запису, то можливо перейменування без виконання зазначених нижче умов; згода власника такої облікового запису значення не має.

В інших випадках потрібне одночасне виконання наступних умов (в іншому випадку потрібно явну згоду власника цільового облікового запису на перейменування):

  1. Цільовий обліковий запис неактивний (немає правок і записів у журналах) протягом 1 року.
  2. Необхідно виконання хоча б однієї з наступних умов для облікового запису:
    1. Цільовий обліковий запис не має вкладу.
    2. Цільовий обліковий запис був безстроково заблокований, при цьому практично не має невандальных правок і його ім'я не має великої популярності, пов'язаної з його власником.
    3. Цільовий обліковий запис має мінімальний внесок (до 5 дрібних правок, не підлягають охороні авторським правом) у змістових просторах сторінок (тобто в статтях, в категоріях, їх обговореннях тощо), не зазначено коштів для зв'язку з користувачем.
    4. Цільовий обліковий запис має мінімальний внесок (див. вище), зареєстрована вікі-пошта або вказані інші засоби для зв'язку, але на запити про можливість перейменування відповідей не надходить протягом тижня (можливо, 2 тижнів).
  1. Повинна бути зроблена сумлінна спроба оповіщення власника облікового запису, що узурпується про плановане перейменування.
    1. На сторінку обговорення запису, що узурпується має бути розміщене повідомлення про те, що його обліковий запис може бути перейменований з докладним поясненням причин (використовуйте шаблон {{subst:Usurpation Request}}).
    2. Якщо власник облікового запису залишив інформацію про способи для зв'язку, повинні бути задіяні всі вказані їм способи, в тому числі вікіпочта.
  2. До моменту прийняття рішення про перейменування від власника облікового запису не надійшло явно вираженого незгоди на передачу імені.

Якщо відсутній явний дозвіл власника облікового запису на передачу іншому учаснику, він може пред'явити претензію протягом 1 року з моменту передачі запису. З розгляду заявки бюрократами обліковий запис може бути (за наявності технічної можливості) повернутий первинному власникові, по закінченні року претензії не приймаються.

При винесенні рішення бюрократи можуть брати до уваги інші обставини.

Процедура передачі імені

[ред. код]
  1. Заявки подаються на сторінці Вікіпедія:Запити на узурпацію, при цьому потрібно надати докази виконання умов узурпації (посилання на вклад, журнал блокувань і т. п. свої і запитуваного аккаунта) і спроби інформування користувача (перелік застосованих способів оповіщення).
  2. Заявки розглядаються бюрократами мінімум протягом тижня (починаючи з моменту, коли виконані всі вимоги, перелічені у параграфі «Умови перейменування цільового облікового запису»; подавець заявки не може вимагати від будь-кого допомоги в виконанні цих вимог), термін може бути продовжений, але не скорочений.
  3. В разі перейменування у верхній частині особистої сторінки та сторінки обговорення перейменованого облікового запису розміщується шаблон Шаблон:Узурпація, в якому повинні бути вказані як мінімум короткий опис обставин перейменування, колишнє ім'я облікового запису та посилання на обговорення узурпації облікового запису. Нове ім'я облікового запису повинно відрізнятися від старого лише символами, які не несуть ніякого смислового навантаження (так, не можна додавати слова «старе» або «узурповане», а також цифри). Рекомендується додавати два (або більше, якщо перейменування неможливо) символи -- на початок імені.
  4. Бажано видалити внесок, зроблений з узурпованого облікового запису.

A user who wants to usurp an inactive account must have:

  1. At least half-year period of contributions in any Wikimedia project
  2. At least 1000 edits in any Wikimedia project
  3. No blocks in ua-wiki during the previous year

There are some limitations on the target account, the main condition is that the target account must be inactive for a year and have less than 5 edits.

Leave your request for usurpation on the request for usurpation page and it will be checked by bureaucrats. If all necessary requirements are met, the account will be usurped for you. Please be patient, the request will be processed in at least a week, but in some cases it may take longer.

Див. також

[ред. код]