Двопалий Том

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Двопалий Том — легендарний алігатор на півдні США, який тероризував жителів боліт у Флориді та Алабамі. Назва походить від того, що легендарний алігатор втратив усі пальці на одній чи кількох ногах, крім двох, у сталевій пастці.

Історія[ред. | ред. код]

Історія про Двоногого Тома виникла в 1920-х роках, принаймні ще в 1922 році, згідно з анекдотом члена ради Есто, штат Флорида, Ральфа Дюпрі, 1912 року народження, який сказав, що чув цю історію «з 10 років». Одна з перших письмових згадок про нього міститься в книзі Карла Кармера «Зірки падали на Алабаму», виданій у 1934 році. У книзі розповідається про Двопалого Тома, якого часто називають просто Двопалим або Червонооким, про червоноокого 14-футового алігатора, який регулярно поїдав худобу фермерів, а також чоловіків і жінок, останніх він, як кажуть, ґвалтував перед тим, як з'їсти. Далі в історії розповідається про численні невдалі спроби вбити алігатора, в тому числі про колишнього військового снайпера, який провів більше тижня в мисливському сліпі, чекаючи на тварину, а також про інший випадок, коли фермер Пап Хейнс загнав алігатора у ставок, в який підпалив і кинув 15 відер з динамітом, намагаючись вбити Двопалого, але безрезультатно. Історія закінчується згадкою про те, що алігатор нібито попрямував до Флориди, хоча оповідач, старий чоловік, на ім'я Гілмор, вірив, що врешті-решт він повернеться до Алабами.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. kkazek@al.com, Kelly Kazek | (20 липня 2015). Is Two-Toed Tom real? Killer gator mentioned in 'Watchman'. al (англ.). Процитовано 12 травня 2024.