Джилл Робертс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джилл Робертс
Jill Roberts
Файл:Jill-Roberts-Scream4.jpg
Інформація
Стать жінка
Вік 17
Дата народження 1994
Дата смерті 2011
Виконавець ролі Емма Робертс

Джилл Робертс (англ. Jill Roberts) — персонаж фільму «Крик 4», яку зіграла американська акторкааЕмма Робертс. Критики високо оцінили гру акторки, а також назвали персонажа однією з найкращих злодіїв франшизи.

Події фільму

[ред. | ред. код]

З самого початку фільму Джилл Робертс зображена як невинна школярка, яка боїться, що може стати наступною жертвою вбивці на прізвисько Примарне обличчя (англ. Ghostface). Джилл живе зі своєю матір'ю Кейт Робертс, сестрою Морін Прескотт, у Вудсборо. Коли до міста приїжджає Сідні в рамках рекламного туру своєї книги «З темряви» (англ. Out Of Darkness), вона зупиняється у своїх родичів. У цей час у місті починають відбуватися вбивства школярів. Як пізніше розповідає сама Джилл, вона росла в будинку, де всі розмови були тільки про Сідні Прескотт та її матір Морін. Увага сусідів та інших місцевих жителів також була прикута до знаменитих родичів Робертсів. Це викликало почуття заздрощів у Джілл. Якоїсь миті вона придумала план, як прославитися і затьмарити Сідні. На допомогу Джилл приходить закоханий однокласник — шанувальник кіно Чарлі Уокер. Вони вбивають школярок Дженні Рендалл та Марні Купер; агента Сідні Ребекку Уолтерс; своїх друзів - Олівію Морріс та Роббі Мерсера; колишнього хлопця Джилл, Тревора Шелдона; поліцейських Хосса і Перкінса і навіть мати Джилл, Кейт. Ще жертвами нападу стають Гейл Уезерс та Кірбі Рід — як з'ясується пізніше, остання також пережила події фільму.

У кривавій розв'язці фільму Кірбі та Роббі стикаються з Сідні у будинку Кірбі. Тоді Джилл і розкриває кузині свій секрет: вона збирається звинуватити у всьому Тревора, помстившись йому за зраду. Джилл порівнює себе і Чарлі з Сідні та Ренді Міксом. Потім вона цілує Чарлі і завдає удару ножем у грудину, а потім — в черевну порожнину, прирікаючи спільника на смерть. В останні хвилини життя Чарлі чує від Джилл, що, за її планом, він був спільником Тревора. Потім вона нападає на Сідні. Упевнена, що кузина мертва, і що все пройшло за планом, Джилл починає наносити собі рани: вона вириває шматок свого волосся, врізається в стіну і обрушує себе на скляний столик, розбиваючи його вщент. На той час, коли знесилена школярка опиняється на підлозі, до будинку прибуває поліція.

Опинившись у лікарні, Джилл дізнається від Дьюї, що Сідні у важкому стані, але вона все ж таки вижила. Коли Дьюї йде, щоб відвідати Ґейл, яка опинилася у лікарні, Джилл прямує до палати Сідні, щоб завершити розпочате. Тим часом під час розмови з Дьюї Ґейл розуміє, що Джилл видала себе як справжнього вбивцю — дівчинка знала, куди поранили Ґейл. Джилл знову намагається вбити Сідні, але в палату по черзі вриваються Дьюї, Ґейл і помічник шерифа Джуді Гікс, яка рятує журналістку від смерті. У фінальній сцені вбивця збирається застрелити Ґейл, але журналістці вдається відволікти Джилл, поки Сідні підбирається до кузини з дефібрилятором в руках - потужний розряд ударяє їй у мозок, і вона падає мертво. Головні герої впевнені, що все скінчилося. Несподівано Джилл піднімається на ноги, намагаючись напасти на них з уламком скла в руці, але Сідні вбиває її пострілом у груди. Тим часом біля входу до лікарні репортери висвітлюють події, називаючи Джилл новою американською героїнею, тим самим виконуючи мрію божевільної про славу.

Альтернативний фінал

[ред. | ред. код]

В одній із версій сценарію Джилл не помирала наприкінці — фільм закінчувався кліффхенгером, розв'язка якого мала відбутися у продовженні. Поліція відвозить Джилл до лікарні, а через деякий час Дьюї виводить її до натовпу журналістів, серед яких і Ґейл. Несподівано поліцейський оголошує: «Є ще один, хто вижив. Дівчина», а Дьюї запитує: «Це Сідні?». Пізніше режисер Вес Крейвен підтвердив, що Кірбі також пережила події фільму, але вона знала лише про те, що за маскою вбивці ховався Чарлі, а не Джилл. «Крик 4» мав запустити нову трилогію, і історія трьох персонажів продовжилася б у «Крику 5», проте від початкових планів відмовилися через змішані відгуки критиків і касових зборів, які не виправдали очікування студії.

Джилл згадується у шостій частині франшизи — новий вбивця залишає на місці своїх злочинів маски кожного з попередніх примарних осіб, у тому числі й маску Джилл та Чарлі Уокера. Крім того, фото Джилл та Чарлі висять на дошці з доказами у розслідуванні, яке веде Кірбі Рід – вона стала агентом ФБР.