Дитяча школа мистецтв № 5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дитяча школа мистецтв № 5
Тип мистецька школа
Країна Україна
Розташування Київ, Оболонський район
геокоординати не задано:
Засновано 1996 р
Мова навчання Українська мова
Адреса вул. Героїв полку "Азов", 11-В
Сайт facebook.com/people/Київська-дитяча-школа-мистецтв-5-Художнє-відділення/100049902233612/

Дитяча школа мистецтв №5, абревіатура  — «ДМШ №5» —це мистецька школа , яка є закладом позашкільної освіти сфери культури. Школа розташована в Оболонському районі м.Києва[1].

Історія закладу[ред. | ред. код]

2 грудня 1996 року згідно з розпорядженням Мінської районної у м. Києві держадміністрації “Про реорганізацію дитячої музичної школи № 30 та дитячої художньої школи № 8” було відкрито дитячу школу мистецтв №5.

У 2004 р. школа отримала нове приміщення, що знаходиться в Оболонському районі за адресою: вул. Малиновського, 11-В. Сьогодні це один із найкращих дитячих мистецьких навчальних закладів м. Києва. [2]

Працівники та вихованці[ред. | ред. код]

Великий відсоток випускників вступає до профільних мистецьких закладів країни та Європи, серед яких:мистецькі вузи Польщі та Чехії, Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури ,Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, Київський національний університет технологій та дизайну, Київський національний університет будівництва і архітектури та ін.



Особливості навчання[ред. | ред. код]

У школі працюють відділення:

- музичне (фортепіано, скрипка, віолончель, альт, баян, акордеон, бандура, гітара, домра, балалайка, флейта, кларнет, труба, саксофон, тромбон, ударні інструменти, вокал академічний, народний і естрадний, бас-гітара), - образотворче, - хореографічне (народний і сучасний танець). Також у школі функціонує відділення загально-естетичного виховання, завданням якого є розвиток і виховання дітей з 4-річного віку. Тут діти вивчають українську, англійську мови, математику, музику, хореографію, рисунок.

У школі створені великі творчі колективи – лауреати міських, всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Добре відомими в м. Києві є хор учнів старших класів “Зорі Оболоні”, хор учнів молодших класів “Веселі дзвіночки”, малий симфонічний оркестр, оркестр народних інструментів, ансамблі скрипалів старших і молодших класів, ансамбль бандуристів “Музика землі”, хореографічний ансамбль “Джерело”, ансамбль народної музики викладачів школи.

За роки існування школа підготувала та випустила у творче життя понад 2000 випускників. Більше 250 з них продовжили своє навчання у вищих спеціалізованих мистецьких навчальних закладах України та за її межами. 8 випускників сьогодні працюють у рідній школі викладачами. Ряд вихованців школи – лауреати міських, всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів.

Досягнення[ред. | ред. код]

Школа має Грамоти та Подяки Головного управління культури і мистецтв м. Києва, Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації. Колектив відмічався цінними подарунками від управління культури Оболонського району м. Києва.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Дитяча школа мистецтв №5
  2. Дитячі музичні школи Києва (список)