Довідка:Ознайомлення з редагуванням вікірозмітки/1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Редагування сторінок
Погляньмо на вихідний код


Форматування
Як зробити код охайним


Внутрішні посилання
Пов'язуйте сторінки між собою


Збереження змін
Станьте частиною спільноти редакторів


Створення нових статей
Як створити сторінку з нуля


Підсумок
Огляд того, чого Ви навчились




Вікіпедія має свою власну мову форматування, відому як Вікірозмітка. Її досить легко вивчити, якщо маєте таке бажання. В іншому разі можете скористатись Візуальним редактором — альтернативним (і другорядним) інтерфейсом редагування, який працює за принципом текстового процесора.


Щоб переглянути і змінити вихідний код сторінки, просто клацніть вкладку «Редагувати код» вгорі будь-якої сторінки. Це дасть Вам змогу ввести текст, який Ви хочете додати на сторінку, використовуючи вікірозмітку для форматування цього тексту й інших елементів, таких як зображення чи таблиці, принципи роботи з якими пояснено в інших посібниках із цього набору.


Вікірозмітка спершу може виглядати досить-таки страхітливо (особливо якщо в ній є посилання на джерела у формі приміток), але насправді для того, щоб її розуміти й нею користуватись, треба запам'ятати всього-лиш кілька правил. Ви швидко до неї звикнете! Нові методи завжди можна випробовувати на власній сторінці «чернетки», а також можна користуватися кнопкою Попередній перегляд, розташованою під вікном редагування — вона дає змогу побачити, як виглядатиме сторінка з Вашими редагуваннями ще до того, як Ви її збережете.


Шпаргалка з вікірозмітки

Редагування у Візуальному редакторі