Донггі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Донггі. Карта розташування: Сулавесі
Донггі
Донггі
Район розташування родовища

Донггі – виявлене на східному півострові індонезійського острова Сулавесі газове родовище, яке належить до басейну Банггай-Сула.

Родовище відкрили у 2001 році на блоці Матіндок шляхом спорудження розвідувальної свердловини Donggi-1, яка досягнула глибини 2498 метрів та показала на тестуванні результат від 0,27 до 0,55 млн м3 газу на добу.[1] В подальшому розміри відкриття уточнили за допомогою кількох оціночних свердловин.

Поклади вуглеводнів родовища пов’язані із карбонатними відкладами міоцену, покрівлю для яких утворили моласи пліо-плейстоцену.[2]

Розробка Донггі певний час не могла бути розпочата через відсутність у регіоні газотранспортної інфраструктури. Втім, відкриття неподалік інших родовищ дозволило у підсумку реалізувати проект спорудження заводу зі зрідження природного газу Донггі-Сеноро ЗПГ, який став до ладу у 2015 році. Доставку видобутого ресурсу на завод організували за допомогою трубопроводу Донггі – Сеноро – DSLNG.

Установку підготовки родовища Донггі ввели в експлуатацію у 2016 році. Вона має добову потужність у 1,4 млн м3 і також повинна обслуговувати родовище-сателіт Мінахакі. При цьому план розробки передбачав введення в дію чотирьох наявних та спорудження чотирьох додаткових свердловин.[3]

За первісними оцінками запаси Донггі мали становити 76 млрд м3 газу, втім, на початку проекту розробки блоку Матіндок його сукупні підтверджені запаси визначили як 24,1 млрд м3, з яких 13,8 млрд м3 припадало на родовище Матіндок.[4]

Розробку Донггі веде державна компанія Pertamina.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Publications | Indonesian Petroleum Association. www.ipa.or.id. Процитовано 27 грудня 2022.
  2. Pliocene Deep Water Channel System of Celebes Molasse as New Exploration Play In Banggai Sula Foreland Basin, Eastern Sulawesi-Indonesia.
  3. skk-migas-eng-2016_lores (PDF).
  4. Carmen (6 грудня 2021). Matindok Gas Development Project Conventional Gas Field, Indonesia. Offshore Technology (амер.). Процитовано 27 грудня 2022.