Захисна сумка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Захищена від пошкоджень стрічка для сумки забезпечує додатковий рівень безпеки
Пакет для речових доказів
Валютний мішок

Захисна сумка або Сейф-пакет — міцна сумка, яка використовується для перевезення цінних товарів, документів або юридично важливих предметів. Готівку для депозиту в банку часто поміщають у спеціальну депозитну сумку з елементами захисту. [1] [2] Для зберігання предметів, пов'язаних зі злочином, використовуються спеціальні пакети для речових доказів. [3] Часто потрібне засвідчення автентичності підписів і ланцюга зберігання .

Конструкція[ред. | ред. код]

Захисні пакети або конверти можуть бути спеціально розробленими пластиковими, паперовими або тканинними. Пакети або конверти можуть бути стійкими до розкриття, щоб ускладнити несанкціоноване проникнення; часто важливіше, щоб вони були помітними для розкриття, щоб вказати, коли відбулося несанкціоноване проникнення.

Пакети та конверти часто закриваються за допомогою вбудованого клею, чутливого до тиску, на клапані, що закривається; видалення розблокувального вкладиша дозволяє зручно закрити пакет. У конструкцію клапана можуть бути включені кілька типів захисних елементів, які призначені для незворотної індикації відкриття.

Також використовуються окремі захисні стрічки. Індикаторні пломби використовують різні механізми роботи, кожен з яких має свої переваги та недоліки.

Часто додається така документація, як етикетки для завірених підписів для зберігання та ярлики ланцюга постачання.

Використання[ред. | ред. код]

Жоден засіб захисту не може вважатися «захищеним від несанкціонованого доступу». [4] Для забезпечення кращої гарантії безпеки необхідні шари функцій TR і TE, а також ширші системи захисту. Всі засоби захисту можуть бути зламані обізнаною особою, яка має достатньо часу та доступ до спеціальних інструментів, розчинників, екстремальних температур, інших захисних пакетів, захисних стрічок тощо.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sealed Bag deposit Process (PDF). Northwestern University. 2016. Архів оригіналу (PDF) за 7 квітня 2019. Процитовано 28 серпня 2023.
  2. Bank of America (2015). Preparing and Packaging Cash Vault Deposits (PDF). Harvard University.
  3. Warrington, D (1 квітня 2008). Evidence Packaging. Forensics.
  4. Rosette, J L (2009), Tamper-Evident Packaging, у Yam, K L (ред.), Encyclopedia of Packaging Technology, Wiley (опубліковано опубліковано 2010), ISBN 978-0-470-08704-6