Знахар (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Знахар
Знахарь (рос.)
Жанр Детектив
Режисер В'ячеслав Никіфоров
Продюсер Олександр Крилов, Ігор Товстунів, Іван Соловов, Ганна Кагарліцкая, Валерій Спірін, Денис Родімін
Сценарист Валентин Донськов, Ірина Гелос
У головних
ролях
Юрій Батурін, Володимир Літвінов, Ігор Арташонов, Олександр Самойлов, Микола Чиндяйкин, Людмила Зайцева, В'ячеслав Кулаків
Композитор Давиденко Володимир Володимировичd
Тривалість 16 серій по 50 хв. 01 сек.
Мова російська
Країна Росія
Дата виходу 2008
IMDb ID 4024262
[http:// ]

Знахарросійський телесеріал 2008 року. Серіал знятий за мотивами твору Бориса Седова.

Сюжет[ред. | ред. код]

Серіал знятий по мотивах твору Бориса Седова.

1-ша серія[ред. | ред. код]

Молодий лікар Костянтин Разін арештован за вбивство, яке він не здійснював, але всі докази проти нього. Разін потрапляє в «Хрести» (найвідоміша в'язниця в Петербурзі), там він надає медичну допомогу авторитету Бахве, і за це його стали називати «Знахар». Бахва по своїх каналах дізнається, що лікаркя підставили найближчі люди: дружина Ангеліна і його брат Леонід. А організував все це якийсь бізнесмен Хопін — начальник Леоніда. Суд засуджує Разіна до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

2-га серія[ред. | ред. код]

На зоні Разін свариться з доктором. Його відправляють в карцер. Але його звуть, щоб він врятував життя одному з офіцерів, за що начальник в'язниці Картаєв пропонує йому роботу в лазареті. Знахар відмовляється і продовжує лікувати ув'язнених «неофіційно». До Картаєву приїжджає племінниця Кристина — наркоманка і він просить Костянтина допомогти вилікувати її. Разін погоджується і, відвідуючи будинок начальника, входить до нього в довіру. Використовуючи цей шанс Знахар з одним із зеков, Блондином, здійснює втечу. Але їх ловлять, напарник гине, а сам Знахар потрапляє в будинок начальника в'язниці, і той разом зі своїм підлеглим прапорщиком Чечевим його приковують ланцюгом.

3-тя серія[ред. | ред. код]

Після невдалої втечі Картаєв вимагає, щоб Знахар продовжив лікувати Кристину. Вона ж допомагає полоненому знову бігти. А в цей час з колонії втікають ще троє в'язнів. Картаєв віддає наказ Чечеву знайти Знахаря живим або мертвим.

4-та серія[ред. | ред. код]

Знахар з провідником Комяком пробираються крізь ліс і болота. По дорозі Костянтин важко захворює і не може йти далі і Комяк вирушає по допомогу в село старообрядців. Матінка Меланья лікує Знахаря, а допомагає їй молода дівчина Настя. Тим часом прапорщик Чечев докладає Картаєву, що пошуки втікачів результатів не дали, але, начальник в'язниці наказує перевірити селище старообрядців.

5-та серія[ред. | ред. код]

Костянтин видужує. Настя, доглядаючи його, закохується в Знахаря. Батько Евстрат і брат Насті Олексій пропонують Константіну залишитися з ними, Але він відмовляється. Полковник Согрішин і Чечев обшукують село старовірів, але Настя встигає заховати втікача, і загін вирушає ні з чим. А в цей час троє втікачів вбивають трьох солдатів з переслідування і забирають їх зброю. Знахар з Комяком збираються йти далі, старовіри дають їм коней і Трофім з Настею вирішують їх проводити.

6-та серія[ред. | ред. код]

В'язні-утікачі несподівано нападають на Знахаря і його супутників. У перестрілці із зекамі Трофім гине, а Комяка і Настю ранять. Костянтин вбиває одного з бандитів, поранений Комяк два інших. В цей час подорожніх наздоганяють старообрядці на чолі з Ігнатієм. Вони забирають Настю назад в село. Комяк виводить Знахаря з тайги і люди Араба доставляють його до Пермі. Там втікачеві таємно роблять пластичну операцію і він отримує нові документи на ім'я Дениса Сельцова.

7-ма серія[ред. | ред. код]

Знахар за допомогою людей Стилета починає свій план помсти. Картаєв же не може заспокоїтися і звертається до свого старого друга з ФСБ по допомогу в упійманні Знахаря. В результаті Стилет потрапляє за ґрати і йому пропонують видати Знахаря в обмін на повернення волі та майна. Костянтин довідується, що його дружина живе тепер з його братом. Він повідомляє її, що він на волі і та впадає в паніку.

8-ма серія[ред. | ред. код]

Знахар дізнається адресу дачі, де ховається його брат, і друзі Міхи Ворсистого викрадають Леоніда. Костянтин переконує брата убити Хопіна, і Леонід погоджується піти на це . Під час зустрічі він непомітно підсипає отруту в каву бізнесмена . Знахар знайомиться з Наташею і збирається деякий час пожити в її будинку, але несподівано дізнається, що її батько — Арцибашев (генерал ФСБ). А тим часом "Светка- Цукерочка" стежить за слідчим. Вони потрапляють в аварію. І слідчий і "Светка-Цукерочка" гинуть.

9-та серія[ред. | ред. код]

Загрожуючи Знахареві, Арцибашев і Наташа вимагають, щоб він відшукав Студенного на зоні, в якій він сам сидів. Виявляється батько цього Студенного передав своїй сім'ї незвичайне кільце, за допомогою якого син повинен був отримати спадок в Тохтамбаш -баши. Студенного Знахар не знаходить, але в селі старовірів Евстрат його повідомляє, що спадкоємець був у них, і Матушка Меланья вилікувала його, забравши кільце. Знахар одружується на Насті, кільце опиняється біля нього і вони разом повертаються до Петербургу.

10-та серія[ред. | ред. код]

Знахар і Настя вирушають на зустріч з Тохтамбаш -баши, щоб забрати у нього кільце Студенного . Але Кемаль викрадає Настю з готелю і вимагає замість неї кільце . Знахар йде на переговори, узявши з собою Наташу. І тут з'ясовується, що, Студенний в полоні в Тохтамбаш -баши. Проходіт цілий ряд відчайдушних битв і поєдинків, в результаті яких гинуть Кемаль, Арцибашев і Настя. Знахар отримує ключ до багатств і забирає з банку в Саудівській Аравії скриньку з коштовними каменями.

11-та серія[ред. | ред. код]

Пріїхав до Італії, Костянтин намагається зняти гроші в банку, але його ловить поліція і передає співробітникам ФСБ . За ним постійно стежать не лише люди Губанова, але і терористи. На явочній квартирі їх чекає засідка, лише якимсь дивом Знахарю і Наташі удається піти від переслідувань. А в цей час один за іншим гинуть Міха Ворсистий, Слава Крокоділ і Залізний. ФСБ привозить обгорілі тіла до Москви, але експертиза показує, що Наташі і Знахаря серед них немає. Губанов все ж робить їхні фальшиві поховання, сподіваючись, що так він знайде Знахаря.

12-та серія[ред. | ред. код]

Генерал ФСБ вбиває Олексію (братові Насті), що Знахар — небезпечний злочинець, головний винуватець смерті його сестри. Знахар тим часом відкриває свою клініку. Злодії вимушують його піти на операцію — поширювати через свою клініку наркотики. Але він насправді виготовляє з цих наркотиків ліки і лікує ними пацієнтів. Олексій намагається убити Знахаря, але потім дізнається від нього всю правду, і разом вони їдуть в Душанбе, де похована Настя.

13-та серія[ред. | ред. код]

Наташа терміново летить в Душанбе і признається Знахареві, що працює на Губанова, який доручив їй знайти гроші. Надір-шах викрадає Олексія і вимагає взамін повернути йому коштовності. У будинку, де його тримають, Олексій випадково пізнає древню священну книгу — таку ж, яку він бачив в тайнику у старообрядців. Людина надір-шаха Ахмад привозить до Казані перший екземпляр книги. Наташа просить Губанова сприяти в звільненні полоненого. В результаті вона показує Знахареві документи, по яких вони як чоловік і дружина повинні терміново їхати до Єгипту за Олексієм.

14-та серія[ред. | ред. код]

Знахар йде на конфлікт із злодіями, відмовляється їм платити, і ті відкривають на нього полювання. Знову опинившись у в'язниці, він знайомиться з Гансом, який запобігає, що злодії хочуть убити його. Але Знахареві удається втекти, в цьому йому допомагає Наташа. Перекладач показує надіру-шаху місце на березі річки недалеко від Казані, де можуть зберігатися скарби. Ключ до скарбів зашифрований в двох священних книгах, але у нього лише одна частина.

15-та серія[ред. | ред. код]

Надір-шах висуває нові умови — як викуп за Олексія йому потрібні не коштовності, а другий екземпляр священної книги. Костянтин їде до старовірів і забирає коштовне видання в Евстрата. У Казані йому удається перевести потрібну частину з книги і тут у нього дозріває свій план. Зустрівшись з людиною надір-шаха Знахар домовляється про передачу книги. Але у момент передачі з'являється група захвату ФСБ і Губанов. У перестрілці гинуть люди надір-шаха, а Олексія знову відвезли. Книга залишається у Знахаря і він разом з Наташею готує новий план порятунку брата Насті.

16-та серія[ред. | ред. код]

Знахар розуміє, що врятувати скарби Золотої Орди без підтримки ФСБ не реально. Разом з Наташею, Валєєвим і Рамілем він їде до Пакистану, де пропонує себе і Наташу в обмін на Олексія. Знахар разом з надіром-шахом їдуть до Казані, де спецслужби вже влаштували засідку...

Продовження[ред. | ред. код]

У 2011 році вийшов серіал Знахар 2: Полювання без правил.