Кампо-Дюран – Монтекрісто (продуктопровід)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Кампо-Дюран — Монтекрісто (продуктопровід) — багатоцільова трубопровідна система на північному заході Аргентини, призначена для транспортування продукції з нафтогазопереробного заводу у Кампо-Дюран.

В кінці 1950-х розпочалась розробка вуглеводнів північно-західного басейну в аргентинській провінції Сальта, передусім родовища Кампо-Дюран. Тут створили завод з переробки нафти та газу, продукція якого включала як моторне паливо, так і зріджені вуглеводневі гази. Для її доставки до споживачів у 1959 році ввели в дію продуктопровід довжиною 1112 км, що прямує до Монтекрісто у провінції Кордова.

На трасі продуктопроводу розташовано кілька розподільчих терміналів: у провінції Сальта General Güemes (сховище для ЗВГ об'ємом 1 800 м³), у провінції Тукуман Banda del Río Salí (сховище для різних видів палива об'ємом 57 508 м³) і Leales (сховище для ЗВГ об'ємом 5 054 м³), і нарешті в кінцевій точці маршруту.[1]

Продуктопровід споруджено із труб діаметром 320 мм, його пропускна здатність складає 31 тисяча барелів на день.[2] Для забезпечення роботи системи було споруджено сім насосних станцій, з яких дві (в Монтеагудо провінції Тукуман та Сан-Антонио-де-ла-Пас провінції Сантьяго-дель-Естеро) потім вивели з експлуатації.[3]

Можливо також відзначити, що від кінцевої точки маршруту на схід у сусідню провінцію Санта-Фе прокладено продуктопровід до Сан-Лоренсо.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Refinor for Petrobras Argentina S.A. (PZE). www.wikinvest.com. Архів оригіналу за 31 січня 2017. Процитовано 19 січня 2017.
  2. Resumen de las instalaciones en Argentina (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 2 лютого 2017.
  3. ESTUDIO ESPECIAL SOBRE LA VENTA DEL 70% DEL PAQUETE ACCIONARIO DE REFINERIA DEL NORTE S.A (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 31 січня 2017.