Кедді

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гольфістка зі своїм кедді

Кедді (англ. caddy або англ. caddie) — помічник гравця в гольф, до чиїх обов'язків входить перенесення спортивного інвентарю та допомога порадами.

Слово «caddy», ймовірно, походить від французького слова «cadet» (фр. cadet — мододший син, молодший)[1].

Кедді, як правило, не є штатними працівниками гольф-клубу, працюють з гольфістам самостійно і не отримують переваг від клубу, з яким співпрацюють. У деяких гольф-клубах для залучення кедді діють спеціальні програми. В Європі більшість клубів не пропонують послуг кедді, і гравці-аматори власноруч переносять свій інвентар.

У професійному спорті кедді є важливою частиною змагань. Діє Асоціація професійних кедді (англ. Professional Caddies Association)[2], яка з 1999 року нагороджує кращих кедді і їх менеджерів включенням до Зали слави. З 2011 року Залом слави керує Western Golf Association[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Beginner golf lessons - (англ.). www.scottishgolfhistory.net. Архів оригіналу за 7 листопада 2016. Процитовано 21 червня 2018.
  2. PCA Worldwide.com Information Request Form. www.pcaworldwide.com. Архів оригіналу за 18 жовтня 2019. Процитовано 21 червня 2018.
  3. WGA to administer Caddie Hall of Fame - WGAESF (англ.). www.wgaesf.org. Архів оригіналу за 21 червня 2018. Процитовано 21 червня 2018.