Корабель (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Корабель
рос. Корабль
Жанр драма
Режисер Олександр Іванов-Сухаревський
Сценарист Олена Лобачевська
У головних
ролях
Володимир Заманський
В'ячеслав Невинний
Оператор Сергій Тараскін
Композитор Владислав Шуть
Художник Валентин Вирвич
Кінокомпанія "Мосфільм"
Тривалість 145 хв.
Країна СРСР СРСР
Рік 1988
IMDb ID 0307068

«Корабель» — радянський художній фільм 1988 року, знятий режисером Олександром Івановим-Сухаревським на кіностудії «Мосфільм».

Сюжет[ред. | ред. код]

Компанія молодих юнаків та дівчат — так звана «золота молодь» — відпочиває у затишному дачному селищі в будинку одного з них. Батьків немає, і підлітки надані самі собі. Суворі часи пішли в минуле — юні герої мають усе, про що можна мріяти. Від нудьги вони грають у життя та смерть. Один із хлопців робить невдалу спробу самогубства, щоби щось довести оточуючим і собі самому.

З історії зйомок[ред. | ред. код]

Юлія Долгорукова 1990,

Зйомки проходили на Николиной горі, на дачі нащадків Кравченко і Фонтон. Перша робоча назва сценарію Олени Лобачевської - «Юшка», в ньому описувалося життя Юлії Долгорукової[1][2], першої красуні Ніколіної гори, після відомої Московської художниці. Олександр Іванов-Сухаревський на роль Юшкі вибрав Оксану Фандеру, яка тільки що стала віце-міс на першому в СРСР конкурсі краси «Московська красуня». Також це один з перших радянських фільмів, наряду з фільмом «Маленька Віра», що вийшов в прокат в тому ж році, в якому була відверто показана сексуальна сцена.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]


Посилання[ред. | ред. код]

  1. Перша сучасна російська художниця, яка стала прообразом головної героїні художнього фільму (рос.). Inter record. 11 липня 2022.
  2. Оксана Фандера. Творчість (рос.). 7days.ru. 21 грудня 2022. Архів оригіналу за 21 грудня 2022.