Користувачка:О2016льга/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Кухаренко Євгеній Іванович - (1937-1994 рр.) канд. мед. наук, хірург загального профілю, завідуючий хірургічним відділенням (1970-1994 рр.) та провідний спеціаліст клінічної лікарні "Феофанія" ДУС України (колишньої лікарні «Феофанія» Четвертого управління Міністерства охорони здоров'я УРСР).

Біографія Народився 31 серпня 1937 року в селищі міського типу Штерівка Луганської області колишньої УРСР. Закінчив Штерівську середню школу із золотою медаллю. Після чого вступив до Харківського авіаційного інституту. Однак через те що його кращий друг не поступив - забрав документи і вступив разом з ним до Харківського медичного інституту. У 1961 році отримав червоний диплом і кваліфікацію лікаря-хірурга. Відпрацював 3 роки в казахстанській глибинці всупереч запрошенню продовжити навчання в аспірантурі Харківського медичного інституту. Однак після відпрацювання повернувся до своєї alma-mater і влаштовується на роботу на кафедрі інституту, очолюваній на той час О.О.Шалімовиим. В якості здобувача наукового ступеню написав за 2 роки і захистив дисертацію на тему: (рос.*) Пластика пищевода желудком при раке и рубцовой непроходимости. Отримав науковий ступінь канд. мед. наук.

З метою відкриття в Києві нового Інституту хірургії та трансплантології О.О. Шалімов відібрав своїх кращих 15 учнів, в тому числі і Кухаренко Є.І.

З 1970 р. Євгенія Івановича призначили завідуючим відділення лікарні «Феофанія» Четвертого управління Міністерства охорони здоров'я УРСР в місті Києві, де він і працював до кінця життя, що обірвалося на 56 році у зв'язку із тяжкою хворобою.

В 1993 р. написав книгу (рос*) "О происхождении человека".

Серед колег Євгеній Іванович користувався беззаперечним авторитетом за свій талант хірурга, розум, чесність і повагу до людей; негласно вважався кращим діагностом Києва. За роки роботи Є.І. Кухаренко вдалося врятувати багато життів, подарувати другий шанс вже безнадійним хворим.


Родина Був двічі одружиний. Вперше одружився в 26 років із корінною харків'янкою. Від цього шлюбу мав сина Дмитра. Після переїзду до Києва розвівся. Вдруге одружився із Кухаренко (в дівоцтві Маринченко) Ганною Грирогівною (яка нині працює лікарем акушером-гінекологом Перинатального центру міста Києва). Від другого шлюбу мав доньку Ольгу.

Хоббі Рибалка, шахи. Цікавий факт, що до 8 класу Євгеній Іванович погано вчився, його кілька разів виганяли зі школи. Він нещадно прогулював уроки заради того щоб годинами грати в шахи. Однак у 8 класі зрозумів що необхідно вчитися і завершив навчання із золотою медаллю.