Користувачка:Oksana0622/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Молодіжна субкультура 2059

[ред. | ред. код]

Кожному з нас доводилося йти вулицею, їхати в транспорті або просто дивитись телевізор і бачити людей, які у чомусь не схожі на інших. У когось на голові ірокез, хтось увесь у металі, а хтось у чорній шкірі мчить повз вас на мотоциклі. Найчастіше це і є виразники сучасних субкультур. Представники різноманітних субкультур намагаються показати свою індивідуальність, сказати сірій масі: “Я – особистість”. Неформалів у нас чомусь не люблять, не розуміють (і навіть не намагаються зрозуміти) і часто побоюються. Вони відверто ігнорують суспільну думку і живуть за власними правилами. На відміну від загальної думки, у більшості неформалів рівень інтелекту вище середнього, вони зазвичай багато читають, добре розуміються на музиці, і серед них чимало творчих людей.

 Все більше підлітків кожного дня у всіх країнах світу приймають ту чи іншу субкультуру Тому необхідно знати про це imagesкультурне явище, розуміти його та бути готовим зустрітися з представниками у реальному житті.

Сучасна наука виводить навіть певну класифікацію молодіжних субкультур. В короткому викладі їхня типологія виглядає так:

  • l романтико-ескапітські субкультури (хіпі, толкієністи, байкери .)
  • l гедоністично-розважальні (мажори, рейвери, репери .)
  • l кримінальні (гопники, скінхеди .)
  • l анархо-нігілістичні (панки та інші).
1 субкультури пов'язані з територією 20%
2 мають систему підготовки нових членів


15%
3 займаються залученням нових членів 30%
4 субкультури ієрархічні 45%

Молодіжна субкультура – будь-яке об'єднання молоді, що має власні елеме­нти культури, а саме: мову (сленг), символіку (зовнішня атрибу­тика), традиції, норми і цінності.

[ред. | ред. код]

«Готи» (англ. Goths, від англ. Gothic у значенні варварський, грубий[⇨]) (самоназва «Діти Ночі») — субкультура, що зародилася наприкінці 70-х років XX століття у Норвегії та Великій Британії на основі панк-руху. Готична субкультура досить різноманітна і неоднорідна, однак для всіх її представників більше чи менше характерний специфічний імідж та інтерес до готичної музики. Від початку будучи молодіжною, нині у світі субкультура представлена людьми віком від 14 до 45 років і старшими[⇨].

[ред. | ред. код]