Користувач:Валерія Борщевська/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Квітка (кіносценарій)

[ред. | ред. код]
Квітка (кіносценарій)
Квітка (кіносценарій)
ЖанрБіографічна драма, мюзікл
ПродюсерВалерія Борщевська
СценаристиДзюба Сергій Васильович,Кірсанов Артемій Павлович
На основібіографії Квітка Цісик
Моваукраїнська, англійська
КраїнаУкраїна
kvitkafilm.com


[1]Квітка:

[ред. | ред. код]

Сценарій художнього фільму про єдиний візит американської співачки українського походження Квітка Цісик до Львова у 1983 році створений українськими сценаристами Дзюба Сергій Васильович і Кірсанов Артемій Павлович за підтримки Український культурний фонд.

Сюжет:

[ред. | ред. код]

В травні 1983 року успішна американська студійна співачка українського походження Квітка Цісик вперше здійснює туристичну подорож до радянської України разом із матір’ю Іванною. Окрім офіційної мети – побачити батьківщину своїх предків та провідати могили родичів, Квітка має таємну місію – отримати та вивезти до США документи про вбивство українського композитора та співака Івасюк Володимир Михайлович скопійовані з архівів КДБ активістами українського Пласт (організація).

[2][3]

Джерело:

[ред. | ред. код]

Уривок з інтерв’ю Квітка Цісик на сайті Історична правда, яке записав для Національного радіо на початку 1991 року український музикант Кирило Стеценко:

"Я була з мамою в Україні, 8 чи 9 літ тому [1983 року авт.]. Там було дуже інакше, ніж тепер. Було дуже цікаво, бо ми були в соборі Св. Юри у Львові, де моя бабця і дядьо взяли шлюб. Коли вуйко мій вродився, то там  було і хрещення. Дуже гарна історія нашої родини.

І всі тоді мені казали, що як гарно, що ти з мамкою їдеш, бо татка мого вже не стало. Мені тоді всі казали, що я буду така підпора мамі в мандрівці, що мамці може буде прикро поїхати назад, побачити ті місця, де вона з татком ходили, жили, зустрічалися.

Ми пішли до церкви Св. Юри і там люди співали. Я так плакала в церкві, тому що моя мама була страшно щаслива, що могла повернутися. Я була страшно зворушена і всюди плакала, бо то є місто, де був мій тато, моя мама, моя бабця.

Я тільки очима пам’ятаю ті місця. Дуже багато маю родини в Україні. Але є моя тітка Віра, що мешкає у Львові, є ще такі Цісики, які мешкають в Коломиї. То велика родина була. Всім моїм посилаю привіт і любов свою".

https://www.istpravda.com.ua/articles/2018/06/25/152627/

Посилання на ЗМІ:

[ред. | ред. код]
  1. Я до тебе йду: українці зніматимуть фільм про Квітку Цісик (ru-RU) . Процитовано 16 грудня 2019.
  2. Повернення Квітки та капелюхи радянських шпигунів. www.ukrinform.ua (укр.). Процитовано 16 грудня 2019.
  3. Я до тебе йду: українці зніматимуть фільм про Квітку Цісик | Телерадіокомпанія "ВЕЖА" (укр.). Процитовано 16 грудня 2019.

Бібліографія:

[ред. | ред. код]

Роман Горак "Журавлі відлетіли"

Буковинський журнал 3(113) 2019