Користувач:Вікторія Лікаренко/hajster

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Hajster/ Гайстер

[ред. | ред. код]

Hajster (назва походить від укр. «гайстер», він же лелека) — це український виробник теплових насосів, що заснований компанією Сахара в 2022 році. Компанія Hajster - інноватор на ринку систем опалення та охолодження приміщень, що базується на власному виробництві екологічно чистих теплових насосів для проектів різного призначення: від приватних будинків до складних промислових об'єктів. Hajster представляє не просто обладнання, а пропонує інженерне комплексне рішення з установкою клієнтам в Україні та Європі.

Історія

[ред. | ред. код]

У 2000 році у місті Тернопіль було засновано материнську компанію Сахара, яка стала продовженням сімейного інженерного бізнесу. Діяльність компанії включає в себе різноманітний спектр послуг, починаючи від проектування й до введення в експлуатацію різноманітних систем опалення, що працюють на базі відновлюваних джерел енергії.

У 2016 році Сахара стала справжнім лідером в галузі систем опалення та охолодження приміщень, відкривши чотири повноцінні філіали та ставши ексклюзивним представником багатьох відомих європейських та японських виробників в Україні, таких як: Paradigma, Waterkotte, Fränkische, Frank, Chofu, Wodtke, Merlin, Pichler, Eurotherm, BluMartin, Wamak та інші. Талановита команда з більш ніж сотнею співробітників об'єднала свої зусилля задля створення ідеального комфорту на об’єктах клієнтів.

У червні 2022 року, на фоні повномасштабної війни в Україні, а також, як наслідок, зростання цін на газ та інші паливні ресурси, “Сахара” розпочала амбітний проект - розробка власного модельного ряду теплових насосів. Цей крок мав велике значення для компанії як технічне досягнення, так і відкриття нових можливостей в інноваційних пропозиціях.

У листопаді 2022 року компанія Сахара оголосила про створення нового бренду – дочірньої компанії Hajster, яка в 2023 році вже має потужну R&D - команду з 22 спеціалістів, перший MVP теплового насосу та готує запуск серійного виробництва паралельно із розширенням на європейський ринок.

Виробництво

[ред. | ред. код]

У 2023 році разом з відкриттям компанії Hajster, в місті Київ (Україна) створюється  завод з виробництва теплових насосів.

Сьогодні українська компанія розробляє і виготовляє різноманітне високотехнологічне обладнання для опалення, охолодження, гарячого водопостачання та займається комплексним підходом до створення комфортного клімату в різних типах приміщень.

Продукція Hajster охоплює теплові насоси повітря-вода, представлені товарами Hajster NEBO Split та Hajster NEBO Mono, геотермальні теплові насоси, такі як Hajster GRUNT. Також, компанія пропонує широкий асортимент промислових теплових насосів різних типів.

У своїй діяльності Hajster акцентує на якості проектування та використанні високоефективного обладнання, дотриманні принципів відновлювальних джерел енергії, професійному персоналі, високому рівні контролю якості послуг та систематичному підвищенні рівня майстерності команди.

Примітки

[ред. | ред. код]

Теплові насоси Hajster (Гайстер)/ caxapa.ua

Сахара започаткувала нову виробничу компанію з виробництва теплових насосів Hajster (Гайстер)/ caxapa.ua

Посилання

[ред. | ред. код]