Користувач:Пушкіна Поліна/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пьотр Армяновський
Ім'я при народженні Євген Насадюк
Народився 16 травня 1985(1985-05-16) (38 років)
Донецьк
Громадянство Українець
Національність Українець
Місце проживання Живе та працює у місті Київ
Діяльність Український режисер, художник і режисер-документаліст, митець
Сайт facebook.com/piotr.armianovski

Пьотр Армяновський — (16 травня 1985, Донецьк) – український режисер, художник, режисер-документаліст, митець. Лауреат ІІ бієнале молодого мистецтва, конкурсу МУХі, міжнародного фестивалю Docudays UA та конкурсу відеопоезії CYCLOP. У своїх роботах митець досліджує теми втрати, війни та людських відносин. Був одним з активістів донецького Євромайдану, після окупації Донецька виїхав до Києва. Уже багато років він системно займається темою локальної донбаської ідентичності. Навчався театральному мистецтву в Києві, Львові та Москві: «Школа перформансу» Януша Балдиги, «У присутності художника» Марини Абрамович та інших.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Гірчиця в садах

Народний музей Авдіївки [1]



[1][2][3][4]

  1. Петро Армяновський: «Дослідження – процес, що відбувається одразу в двох напрямках: назовні та всередину». LB.ua. Процитовано 5 липня 2021.
  2. Пьотр Армяновський: «У Всесвіті все відбувається через пустоту». ArtsLooker (укр.). 5 лютого 2021. Процитовано 5 липня 2021.
  3. «Це трагедія, що часом переходить у комедію» Режисер-документаліст Петро Армяновський — про бажання повернутися до українського Донецька, культуру під час війни та свій фільм про прибічника «ДНР» 27 липня 2015.
  4. Пьотр Армяновські про війну, перформанс та історії людей у своїх роботах. Your Art. 21 січня 2020. Процитовано 5 липня 2021.