Користувач:Сергій Молдаховський/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


AUTO.RIA «лідер автомобільної інтернет-торгівлі» (українською мовою звучить як «авторі{{подст:ударение}}а») — український бренд автомобільної інтернет-торгівлі, що входить до складу брендів компанії RIA.com. Один із перших в Україні онлайн-майданчиків для розміщення оголошень з продажу нових і вживаних автомобілів та суміжних послуг від приватних осіб та компаній. Головний офіс знаходиться у Вінниці. Офіси AUTO.RIA відкриті також у Єстонії та Польщі.

AUTO.RIA
Галузь Електронна комерція, автомобільна інтернет-торгівля
Засновано 2004
Штаб-квартира Вінниця, Україна
Послуги Пошук та продаж нових і вживаних авто
Холдингова компанія Компанія RIA.com
auto.ria.com

AUTO.RIA.com є найпопулярнішим автомобільним сайтом в Україні[1]. У міжнародному рейтингу SimilarWeb AUTO.RIA посів 4-е місце за кількістю відвідувачів серед усіх автомобільних сайтів світу в категорії «Купівля авто»[2] та 8-е місце в категорії «Автомобілі та транспорт»[3].

Щомісяця сайт відвідують більше 5 000 000 унікальних користувачів. Кількість оголошень на AUTO.RIA.com, позначених протягом доби відміткою «продано», перевищує 1400[4]. Інтерфейс сайту доступний двома мовами: українською та російською.

Аудиторія[ред. | ред. код]

За даними Google Analytics кількість користувачів, що заходять на сайт за місяць перевищує 5 000 000 осіб — це 27 % від загальної кількості користувачів інтернету в Україні. З них: 3 500 000 є користувачами декстоп версії, 1 820 000 заходять на AUTO.RIA з мобільних пристроїв[5]. Групи AUTO.RIA в соціальних мережах нараховують більше 750 000 підписників: 590 800 осіб в «Вконтакте»[6], 69 000 — у «Facebook»[7] та 91 000 підписників в «Одноклассники».

Діяльність[ред. | ред. код]

AUTO.RIA.com є онлайн-майданчиком для покупців та продавців авто. На сайті представлені автомобілі з автосалонів, вживані авто від автодилерів та приватних продавців. В спеціальних каталогах зібрана інформація про автомобільні компанії України та їхні пропозиції.

Можливості покупців:

  • пошук вживаних авто (з України та з-за кордону) серед 276 000 запропонованих від автодилерів і приватних продавців (дані за квітень 2016 року);
  • пошук нового транспорту серед пропозицій 405 автосалонів та мотосалонів (дані за квітень 2016 року);
  • розширений пошук авто за 30 параметрами у всіх регіонах країни;
  • розрахунок вартості ввезення нерозмитненого авто з-за кордону.

Можливості продавців:

  • публікація безкоштовних та платних оголошень про продаж наземного, повітряного та водного транспорту;
  • платне просування та виділення оголошень в результатах пошуку;
  • можливість пропонувати авто на обмін продавцям вживаних авто та автосалонам за програмою «Trade In»;
  • додаткова публікація оголошень в газетах та соціальних мережах.

Пошук товарів та послуг для авто

На AUTO.RIA можна обрати товари та послуги від 3 800 автомобільних компаній зі всієї України (станом на квітень 2016 року):

  • пошук та замовлення запчастин для авто (600 авторозбірок);
  • швидкий викуп автомобілів (16 автовикупів);
  • сервіси для авто (3133 СТО);
  • більш ніж 22 300 товарів для авто: шини, диски, коврики, килимки, чохли, аксесуари та інше на MARKET.RIA — інтернет-магазині автотоварів від AUTO.RIA.

Можливості для бізнесу:

  • розміщення інформації в каталогах компаній;
  • комплексні пропозиції для продажу автомобілів та послуг;
  • медійна реклама на сайті;
  • мультиканальне просування: в соцмережах, в розділі «Автомобільні новини», в e-mail розсилці.

Сервіси AUTO.RIA

«Перевірте авто» — програма AUTO.RIA, що дозволяє покупцям та продавцям на відстані перевірити технічний стан та юридичну чистоту автомобіля перед купівлею або продажем. Перевірку здійснюють спеціалісти з СТО та експертної служби МВС. AUTO.RIA відповідає за перебіг перевірки та надання результатів[8].

«Рейтинг пошуку автомобілів» — сервіс для покупців і продавців авто. Рейтинг сформований на основі пошукових запитів користувачів AUTO.RIA і показує популярність автомобілів різних марок та моделей за вибраний період[9]. На AUTO.RIA можна залишати відгуки про авто. Обираючи авто, покупці можуть орієнтуватися на рейтинг пошуку автомобілів та залишені відгуки.

AUTO.RIA для автолюбителів

В розділі «Автомобільні новини» публікуються тематичні статті, тест-драйви авто, новини та законодавчі зміни автомобільного ринку. AUTO.RIA видає власний щотижневий онлайн-журнал з автомобільної тематики «AUTO.RIA на вихідні», який регулярно читають 25 000 українців.

Освітні та розважальні заходи[ред. | ред. код]

У 2015 році AUTO.RIA вперше провів конференцію «Автомобільна інтернет-торгівля» для представників автомобільного бізнесу: менеджерів та директорів автосалонів, автодилерів, автоімпортерів[10]. AUTO.RIA проводить низку розважальних заходів для користувачів та представників автомобільного бізнесу: «Картинг-турнір AUTO.RIA» (чемпіонат з картингу), «AUTO.RIA Photo Awards» (конкурс на кращі фото з авто).

Додатки[ред. | ред. код]

Мобільний додаток AUTO.RIA для пристроїв на базі Android, який був запущений у листопаді 2015 року, завантажили більше 250 000 користувачів (станом на квітень 2016 року)[11]. Існує мобільний додаток «AUTO.RIA на вихідні» для планшетів.

Див. також[ред. | ред. код]

https://auto.ria.com/ https://www.ria.com/ https://market.ria.com/ https://dom.ria.com/ http://ain.ua/2010/09/06/31616 «Как развивался лидер автомобильных онлайн объявлений» http://ain.ua/2013/12/25/507206 «ТОП-10 авто-сайтов ноября: на первом месте AUTO.RIA, а „Автоцентр“ не вошел в первую тройку»

Примітки[ред. | ред. код]