Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/4 червня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Івасюк Володимир Михайлович

Файл:Monument to Vladimir Ivasyuk Lviv.jpg

Підзаголовок:== Смерть ==
Знайдено: + Але слідчі відстоювали формулу «божевільний-самогубець». 4 червня 1979 року ЗМІ передали повідомлення про те, що причиною смерті Володимира Івасюка є самоповішення, чутки про інші обставини смерті є вигадкою. Рештою версій, які могли б мати продовження, ніхто не займався. Це й сутичка на вулиці, коли Івасюкові повідривали ґудзики на куртці (може, то було спеціально сплановане «знайомство»), це й люди, котрі розшукували Івасюка в коридорах консерваторії, яких працівники ВНЗ бачили вперше, це й загадка смерті двох молодих закоханих, котрі начебто були свідками того, як «брали» Івасюка, це й свідчення однієї студентки про зустріч з Володимиром у Рівному 3 травня (за висновками слідчих, він помер 27 квітня). Але на все це ніхто не звернув уваги — не захотів чи просто «не рекомендувалося».


Зобр:7шт.


Назва:Гайдамаки (гурт)

-Знайдено: + 19 липня на фестивалі Strefa Inne Brzmienia (2008, Люблін, Польща) «Гайдамаки» презентували спільний проект з легендарним польським гуртом Vоо Vоо. Це відбулося рівно через рік після знайомства на перетині польсько-українського кордону під час концерту Європейський Міст — Кордон 803 (2007, Угринів-Долгобичів, Україна-Польща). Реліз альбому «Voo Voo i Haydamaky» відбувся 4 червня 2009 року у Польщі; диск було видано найбільшим у Польщі медіа-концерном «Аgora» тиражем 10 тисяч, який було розпродано за два тижні. Сингл з цього альбому «Wyszła młoda» («Вийшла молода») було визнано найкращою піснею літа на Національному радіо Польщі. Гурти «Гайдамаки» та «Voo Voo» провели низку успішних спільних виступів у Польщі на підтримку альбому. В Україні диск «Voo Voo i Haydamaky» вийшов лімітованим тиражем та був представлений на фестивалі Джаз-Коктебель 2009 під час спільного виступу обох гуртів. За словами грандів польської інтелектуальної музики, що мають більше 30-ти альбомів, співпраця з «Гайдамаками» розбудила в них бажання краще пізнати свою власну культуру.
-Знайдено: + Проект з Voo Voo став хедлайнером фестивалю Inne Brzmienia (2009, Люблін, Польща), де його було презентовано рік тому, успішно пролунав на фестивалі Wegorzewo Eko Union Rock (2009, Вегоржево, Польща) та у низці клубних концертів. Виступи з грандами польської музики презентували спільний альбом VooVoo & Haydamaky, виданий 4 червня найбільшим у Польщі медіа-концерном Agora. Альбом у вигляді книжки став першим із серії престижних платівок авторського проекту Inne Brzmienia відомого польського креатора мистецтва та менеджера Voo Voo Мірка Ольшувки. Платівка була презентована у Варшаві на урочистому святкуванні ювілею Agora. Її перший тираж розійшовся за два тижні.
Підзаголовок:=== Альбоми ===
Знайдено: + * Voo Voo i Haydamaky (4 червня 2009, Польща)


Назва:Скрябін (гурт)

Файл:Train Skryabin.jpg

-Знайдено: + Почалися переговори з «Global Ukraine» про відкриття веб-сторінки в Інтернеті ([1]), що й було здійснено 4 червня 1997 року за допомоги директорів фірми Юрія Коржа і Віктора Форсюка.


Зобр:1шт.


Назва:Мірошниченко Роман Максимович

-Знайдено: + Роман Максимович Мірошниченко (*4 червня 1977, Дніпродзержинськ) — гітарист, композитор, продюсер.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + * Народився 4 червня 1977


Назва:Rock-H / Рокаш

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 4 червня 2012 року відбулася всеукраїнська прем'єра радіосинглу «Вівці», який вийшов в двох версіях — сольній і дуетній, разом з Олесею Киричук.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки

[ред. | ред. код]