Користувач:AnatolyPm/Бейсбол

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Назва англійською Назва Примітки
Hit (baseball) Хіт (бейсбол) Удар, який позволив бетеру добратися до бази
Error (baseball) Помилка (бейсбол) Це із статистики - підраховується кількість помилок різного роду
Run (baseball) Ран (бейсбол) Не просто одна пробіжка, а коло - від дому до дому
Fielder's choice Вибір філдера може бути вибір, на яку базу кидати м'яч - не впевнений
Staring pitcher Стартовий пітчер Треба зразу ж про підмінного пітчера
Winning pitcher Пітчер, що виграв перенести в Перемога (бейсбол). Краще в бейсбольна статистика. Перемога команди - це очевидно і не потребує статті. Перемогу для статистики присвоюють також одному з пітчерів, чий вклад розцінили, як найвищий.
Win (baseball) Перемога (бейсбол) Теж саме, в статтю про статистику
Losing pitcher Пітчер, що програв перенести в Поразка (бейсбол) idem
Loss (baseball) Поразка (бейсбол) idem
Home run Хоум-ран хоум-ран - наскільки мені відомо перекладу нема
Save (baseball) Сейв (бейсбол) Врятована гра. Тут переклад простий. Підмінний пітчер виходить при незначній перевазі команди на останні інінги й зберігає перевагу, не дає противнику досить ранів.
Baseball park, Ballpark Бейсбольний стадіон
Batting average [[]] Відсоток реалізації виходів на биту ?? Не знаю, який термін кращий. Середнє бетера мені подобається. Взагалі, тут є кілька показників. В одних враховуються воки, помилки пітчера і т.п., в інших -ні. Ще є показники, які враховують якість - до якої бази добіг, кількість хоум-ранів і т.п.
Stolen base Вкрадена база Не знаю, чи потрібна окрема стаття. Можна все описати в правилах і в статистиці.

Якщо братися, то спочатку треба статтю про бейсбольну статистику. Вона дуже детальна. Рахуюють практично все, кожну дію. У кожного гравця досьє з цифр. Для пітчерів, кетчерів і бетерів статистика окрема.

Пітчери діляться на стартові й підмінні (relief pitcher). Стартовий пітчер має більшу виносливість. Кожен кидок стомлює руку, і під кінець гри і сила й точність уже не ті. Тоді пітчера міняють на підмінного. Підмінний пітчер може не мати такої виносливості, але повинен втримати рахунок. Це дуже важлива позиція в команді. Стартові пітчери не можуть грати кожен день, команда повинна мати їх кілька. Підмінні пітчери виходять частіше, бо кидають менше м'ячів.

В статистиці пітчера є пункт про кількість перемог. Якщо команда виграла, то перемога присуджується одному з пітчерів - стартовому чи підмінному. В статистику пітчера входить кількість кидків у середньому за гру, кількість допущених хітів, кількість воків, помилок і т.п.

В статистиці бетера головний показник batting average - скільки разів в середньому добирався до бази. Важливий показник - rbi - runs battered in - кількість зароблених ранів. Інший важливий показник - кількість хоум ранів.

Кожен бетер грає філдером, тому є ще й показники гри в полі.