Користувач:Baranov107/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Расгеадо (від ісп. Rasgueado, Rasgeo - "удар") — прийом гри на гітарі та деяких інших музичних інструментах, який виник у напрямку фламенко. Виконується пальцями правої руки, коли гітарист по черзі виконує прийом арпеджіо кожним пальцем відтворюючи більш глибоке, пролонговане звучання акорду.

Техніка виконання[ред. | ред. код]

Опора при виконанні расгеадо

Виконується у вигляді удару по струнах або більш швидкого виконання арпеджіо, арпеджіато. Для зручності виконання великий палець правої руки знаходиться на 6 струні виконуючи роль опори, при умові що вона не використовується в акорді.[1] Може виконуватися будь-яким пальцем, але основна відмінність від інших прийомів полягає у виконанні декількома пальцями синхронно, нагадуючи розкриття віяла. Направлення руху пальців може бути як вниз, так і вгору.




Сучасне виконання[ред. | ред. код]

Pepe Romero

В сучасній музиці цей прийом використовується в аранжуваннях Pepe Romero[2], Пако де Лусія та інших представників стилю "нове фламенко".




Джерела[ред. | ред. код]

  • Лихачов, Юрій (2010). Экспресс-курс игры на гитаре (Російською) . Астрель, с. 146.
  • Павленко, Б.М. (2008). Самоучитель игры на шестиструнной гитаре в 2-х частях:аккорды, аккомпанимент и пение под гитару. I часть: учебно-методическое пособие (Російською) . "Феникс", с. 84.


Посилання[ред. | ред. код]

  1. Баранов, Ілля (13 лютого 2020). Приемы игры на гитаре. iluha.home.blog (Російською) . Процитовано 14 лютого 2020.
  2. Pepe Romero - Tango La Cumparsita.