Користувач:Bogdan Karamela

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вуйко Зеник

[ред. | ред. код]

"Вуйко Зеник" — комікс Цимбаляка Павла в жанрі фентезі, комедія.

Головний герой Вуйко Зеник, будівельник який мріє знайти 5 реліквій Мудреця Z — величного будівельника, який будував споруди в Атлантиді.

Щоб створити свій ідеальний будинок, йому прийдется пройти через небезпечні перешкоди: будівлі, загадки і бої.

Перший розділ комікса був опублікований 23 вересня 2013 року в соціальній мережі "Вконтакті". Випуск комікса продовжуєтся, і на 2014 рік налічує 4 тома.

В 2014 році був опублікований на українському іміджборді "Січ", де не здобув особливої популярності.

1 липня 2014 року комікс був перекладений на російську мову і опублікований на сайті "selfmanga.ru"

Жанр Фентезі, комедія, пригоди, бойові мистецтва.
Автор Цимбаляк Павло
Публікуєтся в В офіційній спільноті, яка знаходится в "Вконтакті"
Публікація 23 вересня 2013 року — на даний час продовжуєтся
Томів 4 (на 16 листопада 2014 року)
Розділів 23 (на 16 листопада 2014 року)

Дії розгортаются в видуманому світі, який майже ідентичний нашому. В цьму світі кожна людина черпає свої сили, від своєї професії.

Чим більше людина знаєтся в своїй справі, тим вона сильніша. Під час бою кожен використовує здібності, які він набув вивчаючи свою справу.

Система правління в цьому світі одна — є один президент і парламент, який керує всією планетою.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Головний герой, парубок Вуйко Зеник, являєтся власником одної з 5-ти реліквій Мудреця Z. Головна мета Зеника, побудувати ідеальний будинок.

Для цього він відправляєтся на пошуки інших легендарних інструментів. По дорозі він зустрічає своїх друзів, Кірпіча, Мирона і Стефана.

І разом з ними подорожує по світу.

Комікс ділится на дві частини. В першій частині Зенику 17 років, а після битви з одним з 10-ти вандалів — одної з самих сильніших злочиних організацій. Зеник пропадає і треніруєтся з послідовником Мудреця Z.

В другій частині Зенику 19 років, він повертаєтся з дворічної треніровки і відправляєтся на турнір по шашкам, де зустрічає свого давнього друга, Михайла Івановича. Після турніру на них нападають чиновники і починаєтся тяжка битва. Після битви, Зеник твердо вірішує знайти реліквії...

Історія створення

[ред. | ред. код]

Комікс був створений спонтанно. Персонаж Зеник (грец; від Zeus (родовий відмінок Zenos), супер будівельник, був придуманий ще в 2012 році. Він був з планети "Пузо" і прилетів до нас, на Землю. Він кидався мисками і мав живіт міцніший за сталь.

Зеник змальований з будівельника який працював неподалік від будинку автора. Малюючи перші розділи, сюжет не продумувався на перед. Вже пізніше автор писав і продумував сценарій. Всі персонажі змальовані з реальних людей, їхні характери майже повністю передані намальованим персонажам. Баланс сил в світі Зеника, дуже слабкий, так як бомж може бути сильнішим за бодібілдера.

Також в коміксі можна зустріти посилання на фільми, комікси та події. Наприклад, на американський серіал "Менталіст". На закінчення комікса може піти багато часу, так як протягом всієї історії, потрібно розкрити багато таємниць.