Користувач:BotCat/doc

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Документація[ред. | ред. код]

Перевірка завантажених зображень

Бот постійно сканує список завантажених файлів і через певний час (1-2 години) перевіряє опис на формальну коректність щодо ліцензування. Бот розпізнає як ліцензовані лише ті зображення, які супроводжені одним із зареєстрованих шаблонів ліцензій, тому для уникнення непорозумінь важливо ставити шаблон ліцензії. Списки відомих роботові ліцензій перебувають на наступних сторінках:

Список опис
Користувач:BotCat/Без шаблона Ліцензії добропорядного використання, правовласник яких мається на увазі, а відтак, не потребує уточнення.
Користувач:BotCat/Вільні ліцензії без джерела Ліцензії вільного використання, правовласник яких мається на увазі, а відтак, не потребує уточнення.
Користувач:BotCat/Вільні ліцензії з джерелом Ліцензії вільного використання, які потребують вказання автора та джерела. У разі, якщо жодне не вказано, бот видає попередження.
Користувач:BotCat/Заборонені ліцензії Список ліцензій, які не дозволені. Бот видає попередження про неприпустимість цієї ліцензії.
Користувач:BotCat/Застарілі ліцензії Список ліцензій, які не дозволені. Бот видає попередження про неприпустимість цієї ліцензії.
Користувач:BotCat/Невільні ліцензії без джерела Ліцензії добропорядного використання, які потребують вказання автора та джерела. У разі якщо жодне не вказано, бот видає попередження.
Користувач:BotCat/Невільні ліцензії з джерелом  Ліцензії добропорядного використання, правовласник яких мається на увазі, а відтак, не потребує уточнення
Користувач:BotCat/Попередження Перелік шаблонів-попереджень (напр. {{delete}} тощо). Якщо вони присутні на сторінці файлу, бот ігнорує сторінку.

Кожен із наведених вище списків являє собою рядки регулярного виразу. Кожен рядок є відповідником того чи іншого шаблону. Для того, щоб додати новий шаблон до одного із списків, слід дописати до списку новий рядок, використовуючи наступний синтаксис:

[ _] — пробіл або підкреслення;
[ _]? — необов'язковий пробіл або підкреслення;
[ _\-] — пробіл, підкреслення або дефіс;
(abc|def) — «abc» або «def»;
(abc|def)? — «abc» або «def» або нічого;
\-\d\.\d — дефіс, цифра, точка, цифра — версія СС;
\s*\|.+? — пробіли (0 або больше), «палка», будь-які символи (не менше 1-го) — обов'язкові параметри шаблона

Увага! Якщо Ви не впевнені у правильності своїх дій, не намагайтеся змінити списки власноруч, зверніться по допомогу на сторінці обговорення бота або до адміністраторів проекту.

Вилучення зі статей зображень із сумнівним правовим статусом

Загальна інформація[ред. | ред. код]

Робот запускається кожні 5 хвилин і бере команди з наступної сторінки:

Сторінка доступна для редагування тільки адміністраторам щоб уникнути вандалізму.

Формат команди[ред. | ред. код]

  • {{orphan|Назва категорії}}, де "Назва категорії" вказує на категорію, зображення в якій підготовлені до видалення зі статей, тобто усі переглянуті відповідальним користувачем. Зображення, опис яких були виправлені відповідно до правил, з даної категорії повинні бути вилучені перед віддачею команди роботові.
    Приклад:
    {{orphan|Зображення:Неясний ліцензійний статус від 3 серпня 2007}}
  • {{orphanlist|Сторінка зі списком}}, де Сторінка зі списком вказує сторінку зі списком зображень, підготовлених для вилучення зі сторінок. Зображення в сторінку можуть бути вставлені звичайним образом, або як посилання (із символом ":" на початку), або у вигляді галереї.
    Приклад:
    {{orphanlist|Вікіпедія:Зображення для видалення/Стільникові телефони}}

Звіт[ред. | ред. код]

Після виконання команди, рядок про це додається у файл

Якщо команду потрібно виконати повторно, видаліть рядок звіту із цієї сторінки. Коли команда виконана, то з файлу Користувач:BotCat/commands її можна стерти.