Користувач:DENAMAX/Гусейн Гасанов

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Гусейн Гасанов — блогер і підприємець азербайджанського походження[1].

Біографія[ред. | ред. код]

Гусейн Гасанов народився 5 червня 1994 року в Санкт-Петербурзі. Закінчив СПбГЕУ, факультет економіки і фінансів[2]. Є власником ресторанного бізнесу, який дістався йому від батька[3]. Володіє трьома мовами[4].

Творчість[ред. | ред. код]

Творча діяльність Гасанова почалася ще в університеті, де він грав в команді КВН, а зйомкою відеороликів і веденням блогу Гусейн став займатися відразу після здобуття вищої освіти[2]. У підсумку, він став відомим завдяки 15-секундним відеороликів (Вайн) і є одним з найвідоміших російських відеоблогеров[5]. У багатьох своїх роликах грає жіночі ролі[4].

Спочатку зйомка відеороликів була для блогера як хобі, проте пізніше це переросло в основний напрямок діяльності Гасанова. Якщо спочатку все ролики записувалися самостійно на телефон, то до 2017 року в команді над зйомками одного відео стало працювати до 10 осіб[3]. На ролик тривалістю одна хвилина витрачається близько 7 днів[6].

За словами блогера, один рекламний пост на його акаунті в Instagram стоїть 600—700 тисяч рублів[5], а самі публікації набирають більше 20 мільйонів переглядів[7]. За даними на 2017, кількість передплатників становить більше 3,6 мільйона[8].

У липні 2017 року Гусейн Гасанов знявся в кліпі на пісню Анни Семенович «Хочу бути з тобою» ( реж. Олексій Воробйов), де зіграв роль нареченого співачки[9][10][11].

Участь в теле- і радіопередачах[ред. | ред. код]

Телебачення

Радіо

Примітки[ред. | ред. код]