Користувач:Olyaakhmatova

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мірко Газоллі

Мірко Газоллі - одна з найвідоміших постатей у сфері спортивних бальних танців, чемпіон світу та Європи з європейської програми бальних танців. Народився в 1983 році в Римі, Італія.


Початок кар'єри

Шлях у танцювальний світ Мірко Гоззолі ( Mirko Gozzoli ) відкрив для себе завдяки своєму рідному брату , який успішно займався танцями. Батьки виховали хлопчика так , що він повинен був брати приклад з них , або вчитися чогось позитивного у брата . Зрозумівши, що танці приносять тільки позитивні емоції та допомагають розвиватися у фізичному плані , Мірко почав шукати відповідну для нього танцювальну школу. У 1982 році семирічний хлопчик став відвідувати в Італії школу танців для початківців , де основний уклін робився не на досягнення професійних цілей , а в основному для розваги. У 1983 році у Мірко з'являється його перша партнерка , з якою він протанцював шість років. Вони разом відвідували одну школу танців , але вона була з іншого міста.

Аматор

Розлучившись з першою партнеркою в 1989 році , Мірко встає в пару з Алессіо Бетті ( Alessia Betti ) . Вони починають працювати в категорії «любителі». Їх першим спільним турніром був Блекпул, що проходив у 1991 році, пара представляла Італію та виступала в категорії «молодь до 21 року». Цей турнір перевернув уявлення про танці для Мірко , після цього він почав ставитися серйозніше до своєї кар'єри і старанніше тренуватися , розуміючи , що так він доб'ється висот.

У 1992 році пара бере участь у турнірі « German Open ». 26 травня 1995 пара Мірко і Алессії виступила в Англії на « British Open 1995 » і посіла там 3 місце в категорії «молодь до 21 року». У турнірі « Open Vicenza » , який проходив 18 квітня 1999 в Італії , вони посідають перше місце у стандартній програмі . У грудні того ж року на конкурсі « Europe Cup Standard » вони так само беруть головний приз.

З 2001 по 2003 рік у кожному турнірі пара Мірко і Алессія посідають тільки почесне перше місце.

Професіонал

21 січня 2004 зі своєю партнеркою Алессіо Бетті Мірко відправляється на « UK Open 2004 » вже в якості професіоналів і посідають там , в категорії стандарт , 5 місце. З 2 червня 2006 року по 18 серпня 2009 їх пара залишалася чемпіонами світу та брала тільки перші місця у всіх чемпіонатах серед професіоналів.

Алессия і Мірко припинили своє партнерство у вересні 2009 року , вони пропрацювали разом 20 років. А вже в листопаді Мірко став у пару з Едітою Даніуте ( Edita Daniute ) . Їх стилі танцю дуже різнилися , і спочатку Мірко було нелегко звикати до нової партнерки , але це було навіть цікаво і додавало якусь унікальність їх танцю.

Перший спільний чемпіонат « UK Open » відбувається 20 січня 2010 року в Англії , де вони завойовують друге місце.

Мірко з Едітою прийняли рішення не гнатися за нагородами і не брати участь у кожному турнірі , їх стратегія полягала в тому , щоб відпрацювати свій танець , довести його до досконалості , крім титулу чемпіона їм важливо було залишатися просто хорошими танцюристами , однак Мірко вважає себе більше спортсменом , ніж танцюристом. Для нього цікавіше брати участь у турнірах , щоб завжди був присутній дух змагання та суперництва , ніж просто участь у шоу-програмах.

Мірко Гоззолі завжди можна з легкістю впізнати на паркеті , завдяки його незвичайній хореографії. Через його темперамент на великих чемпіонатах йому може просто стати нудно через те, що потрібно танцювати кілька турів поспіль , через це він може вже під час виступу щось змінити в своєму танці , але робить це так , як ніби це було заздалегідь заплановано та відпрацьовано . Едіта з легкістю підлаштовується під свого партнера. Завдяки цим раптовим змінам у танцях , Мірко залишається чемпіоном світу на паркеті.

6 січня у Мірко і його дружини Сари Ді Вайри ( Sara Di Vaira ) народилася донька , а вже 18 січня він відправляється на « UK Open 2011 » і завойовує 2 місце.

Останній чемпіонат Мірко і Едіти до перерви у зв'язку з найважливішою подією в житті партнерки був « Taiwan Open 2012 ( WDC Asian Tour ) » Там вони посіли 2 місце. Після цього Едіта пішла в декретну відпустку. І ось вже 10 лютого 2013 роки ми могли спостерігати тріумфальне повернення на паркет - Мірко Гоззолі і Едіта Даніуте посіли перше місце на « Bassano Open » в Італії .


Тренер , суддя

Мірко Гоззолі є ліцензованим фахівцем-професіоналом і суддею категорії А з європейської програми . В Італії в них з дружиною є свій танцювальний клуб , у якому Сара та Мірко викладають. Він також проводить майстер-класи на різних семінарах .

Партнерки Мірко і країни , за які виступала пара :

1989 - Вер 2009 - Алессия Бетті ( Італія )

Листопад 2009 - лютий 2012 - Едіта Даніуте ( Італія )


Джерела

http://mostdance.com/articles/mirko-gozzoli-biografiya

http://ballrooms.su/publ/3-1-0-211