Користувач:Pavlentij/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Save Dnipro
Засновано 2017
Штаб-квартира Дніпро, Україна
savednipro.org

Сейв Дніпро (англ. Save Dnipro) — українська екологічна ініциативна група.

Команда[ред. | ред. код]

Ольга Брильова, Генадій Кириченко, Юрій Остапюк, Денис Піддубський, Ілья Рибаков, Артем Романюков, Олександр Слободенюк, Павло Ткаченко, Ірина Черниш.

Проекти[ред. | ред. код]

  • Екологічний чат-бот SaveEcoBot — перший в Україні екологічний бот для моніторингу інформації про дозвільні документи та процедури промислових та інших забруднювачів довкілля.
  • Краудфандінг "Ми маємо знати, чим дихаємо!" — головна мета проекту – це надати суспільству достовірні дані про стан повітря за двома основними показниками — концентрація твердих часток у повітрі, та концентрації основних неорганічних забруднюючих газів.
  • Воркшоп "Хочеш знати, чим дихаєш?" — воркшоп зі збору датчиків вимірювання дрібнодисперсного пилу.
  • Екологічний порядок денний для кандидатів у Президенти України — Президент є гарантом Конституції, якою визначено право громадян України на довкілля, безпечне для життя та здоров'я. Тому українці покладають відповідальність за вирішення екологічних проблем саме на нього. Низка громадських організацій, що опікуються проблемами довкілля, закликають кандидатів у Президенти України передбачити вирішення екологічних проблем та надати відповіді на питання[1][2][3][4][5][6].

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Екологічний порядок денний для кандидатів у Президенти України. ecology2019.org.ua. Процитовано 9 березня 2019.
  2. БизнесЦензор. 19 общественных организаций призвали кандидатов в президенты ответить на вопросы по экологии. БизнесЦензор (рос.). Процитовано 9 березня 2019.
  3. 17 неурядових організацій підтримали екологічний порядок денний для кандидатів у Президенти України. Save Dnipro (укр.). 4 березня 2019. Процитовано 9 березня 2019.
  4. ГО закликають кандидатів у Президенти озвучити Екологічний порядок денний – greencubator | connecting energy talents. greencubator.info (uk-UA) . Процитовано 9 березня 2019.
  5. ГО закликали кандидатів у президенти озвучити плани щодо вирішення екологічних проблем. UATV. 5 березня 2019. Процитовано 9 березня 2019.
  6. Тест на екосвідомість для кандидатів у Президенти України – Екодія (укр.). Процитовано 9 березня 2019.