Користувач:Pole12

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джуліо Терці ді Сант'Агата 
Giulio Maria Terzi di Sant'Agata 
Джуліо Терці ді Сант'Агата 
Джуліо Терці ді Сант'Агата 
Прапор
Прапор
Міністр закордонних справ Італії 
[[16 листопада][2011]] — [[26 березня][2013]]
Попередник: Франко Фраттіні
Наступник: Маріо Монті (в.о.)
 
Народження: 9 червня 1946(1946-06-09) (77 років)
Бергамо , Італія 
Освіта: Міланський університет 
Партія: безпартійний
Нагороди:
Великий хрест ордена За заслуги перед Італійською Республікою
Великий хрест ордена За заслуги перед Італійською Республікою
Орден «За заслуги перед Італійською Республікою»
Орден «За заслуги перед Італійською Республікою»
Командор ордена «За заслуги перед Італійською Республікою»
Командор ордена «За заслуги перед Італійською Республікою»


'Джуліо Терці ді Сант'Агата' (італ. Giulio Terzi di Sant'Agata; народ. 9 червень 1946, Бергамо , Італія) - італійський дипломат. Посол Італії в Ізраїлі (2002 - 2004), Постійний представник Італії при Організації Об'єднаних Націй (25 серпня [[2008] ] - 30 вересня 2009), Посол Італії в США (1 жовтня 2009 - 16 листопада 2011), Міністр закордонних справ Італії в уряді Маріо Монті (16 листопада 2011 - 26 березня 2013).

Освіта[ред. | ред. код]

Отримав ступінь в галузі права в Міланському університеті, спеціалізується в галузі міжнародного права.

Рання кар'єра[ред. | ред. код]

Приєднався до дипломатичної служби Італії в [ [ 1973 ]] році. Протягом перших двох років в [ [ Міністерство закордонних справ Італії | Міністерстві закордонних справ ]] у Римі , працював в якості співробітника з протокольних питань закордонних візитів італійських чиновників. В [ [ 1975] ] році його надіслали в якості першого секретаря з політичних питань у посольство Італії в Парижі. Після повернення до Риму в [ [ 1978 ]] році , в якості спеціального помічника Генерального секретаря , він був у Канаді , як торгово - економічний радник протягом майже п'яти років , період різкого зростання в економічній та високотехнологічного співробітництва між Італією і Канадою. Він був генеральним консулом у Ванкувері під час [ [ Всесвітня виставка ( 1986) | Всесвітньої виставки 1986 ]] , де лобіював інтереси для італійського бізнесу і культури на тихоокеанському узбережжі Канади.В [ [ 1987] ] році Терці повернувся в Рим , щоб служити спочатку в Департаменті з економічних питань з упором на високі технології обміну , а потім в якості керівника одного з відділень Департаменту кадрів і людських ресурсів . Його наступним іноземним призначенням було при [ [ НАТО]] в Брюсселі , де він був політичним радником італійської місії Північноатлантичної ради в відразу ж після [ [ Холодна війна | Холодної війни ]] , [ [ Об'єднання Німеччини ( 1990) | об'єднання Німеччини ]] , і першої [ [ Війна в Перській затоці | війни в Перській затоці ]] .

Пізніша кар'єра[ред. | ред. код]

З 1993 по 1998 Терці був у Нью - Йорку в постійному представництві Італії в [ [Організація Об'єднаних Націй | Організацію Об'єднаних Націй ]] як перший радник з політичних питань , а потім як міністр і заступник Постійного представника . У цей період - відзначений Боснійської війною , громадянською війною в Сомалі , а також конфліктами в африканських Великих озерах - Італія була непостійним членом Ради Безпеки. До глобалізації середини дев'яностих і нових викликів міжнародній безпеці підкреслив необхідність серйозних реформ органів ООН , причина , що Італія виступала у всіх форумах ООН. Посол Терці займав пост заступника генерального секретаря міністерства Італії закордонних справ у Римі , генерального директора з політичних питань та прав людини , і політичним директором. У цій якості , в його обов'язки входило великої міжнародної безпеки і політичних питань , особливо в рамках Ради Безпеки ООН , Генеральної Асамблеї ООН та Ради ООН з прав людини , а також Раді Європейського Союзу , НАТО , G8 , і ОБСЄ. Він також порадив міністру закордонних справ на міжнародну безпеку , зосередивши увагу на Західних Балканах , на Близькому Сході , в Афганістані , Східної Африки , поширення ядерної зброї , тероризм і права людини.

Його більш останні зарубіжні призначення були посол Італії в Ізраїлі (2002-2004), період, який характеризується початком Другої інтифади, поліпшення відносин між ЄС та Ізраїлем під час італійського головування в ЄС (липень - грудень 2003 р.), і підтвердження прихильності Ізраїлю і Палестинської автономії в мирний процес на основі дорожньої карти.

Міністр закордонних справ[ред. | ред. код]

На 16 листопада 2011 Терці був призначений міністром закордонних справ у технократичної кабінет міністрів на чолі з прем'єр-міністром Маріо Монті.Терці подав у відставку 26 березня 2013 року в результаті різкої критики в Італії за свої дії в дипломатичній суперечці між Італією та Індією в 2012 італійської стріляниною в Аравійському морі.

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

1.Рудько С. О. Зовнішня політика країн Західної Європи в постбіполярний період: навчально-методичний посібник із курсу / С. О. Рудько. — Острог: Видавництво Національного університету «Острозька академія», 2012. — 412 с.
2. 2.Біографія на сайті посольства Італії у Вашінгтоні (італ.)

Попередник:
Франко Фраттіні
Міністр закордонних справ Італії
16 листопада 2011 - 26 березня 2013
Наступник:
Емма Боніно