Користувач:Shapovalovaa/Объёмная холодная штамповка металла

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Об'ємне холодне штампування металу — різновид обробки металів тиском . Відмінність її від обробки гарячим штампуванням в тому, що її виконують за температури сплаву нижче точки рекристалізації. Розрізняють кілька видів холодного штампування - холодне висадження, холодне видавлювання і штампування у відкритих штампах.

Така обробка здійснюється в кілька операцій, що забезпечує поступову та послідовну зміну форми: від початкової форми заготівлі до необхідної форми виробу. У процесі металообробки відбувається зміцнення матеріалу та зниження його пластичності. Для збільшення пластичності та зменшення опору наступним деформаціям застосовують міжопераційні відпали, особливо у випадках, коли здійснюється велика кількість переходів [1].

Деталі, виготовлені способом об'ємного холодного штампування, характеризуються високою точністю: порожні вироби, виготовлені цим способом, можуть мати товщину стінки, що вимірюється в десятих і сотих частках мм. Технічно застосування цієї технології дозволяє виготовляти деталі особливо складних форм, які неможливо отримати, використовуючи інші методи обробки. Формування металу без руйнування його цілісності дозволяє збільшити коефіцієнт використання матеріалу до 95% навіть для деталей складної конфігурації [2] [3].

Холодне видавлювання

[ред. | ред. код]

Холодне видавлювання здійснюється шляхом тиску, за своєю сутністю схожим з пресуванням металу. Відмінність полягає в утворенні триосного нерівномірного стиснення в області деформації, що призводить до підвищення пластичності матеріалу, що обробляється і дозволяє отримувати велику формозміну заготовки [4] . Процес формування деталі полягає в наступному: під впливом тиску, що створюється при обтисканні заготовки до стану плинності, метал витікає через отвори матриці відповідної форми. Течії металу щодо руху пуансона може мати різну спрямованість і в залежності від цього напрямку розрізняють типи видавлювання.

  1. Пряме видавлювання характеризується збігом руху пуансона та напрямки течії металу. Він застосовується для отримання суцільних видовжених поковок: деталей значної довжини.
  2. Бокове видавлювання характеризується витіканням металу через бічні отвори під кутом до руху пуансона. Застосовується для отримання поковок із відростками: деталей складної форми.
  3. Зворотне видавлювання характеризується напрямком витікання, протилежним до руху пуансона. Застосовується для порожнистих поковок: деталей порожнистих усередині.
  4. Комбіноване видавлювання характеризується одночасним перебігом у кількох напрямах і застосовується для деталей складної форми.

Холодна висадка

[ред. | ред. код]

Холодна висадка здійснюється шляхом деформування вихідної заготовки багаторазовим ударним навантаженням у штампах. У цьому здійснюється місцеве збільшення поперечних розмірів з одночасним зменшенням довжини. Заготівля заводиться в матрицю за допомогою пуансону, де здійснюється висаджування. Деталі, в яких за один удар не вдається змінити форму до необхідних розмірів, виробляються на багатопозиційних висадних автоматах [5].

Методом холодної висадки можна виробляти вироби з поперечними параметрами 8-9 квалітету ( допуск точності), що дозволяє застосовувати цю технологію для випуску деталей, що утворюють пару [6].

Об'ємне формування у закритих або відкритих штампах

[ред. | ред. код]

Об'ємне формування в закритих або відкритих штампах - це процес формоутворення виробів, при якому деталь отримують обтисканням заготовки в штампі. Це може бути як відкриті, і закриті штампи. У відкритих надлишок металу витікає в порожнину, утворюючи облой, у закритих формування відбувається без утворення облою [7].

Закриті штампи, зважаючи на необхідність використання більш потужного та дорогого обладнання, а також їх меншої стійкості використовують переважно для виробництва деталей з кольорових металів. При цьому способі формування деталей з малим діаметром і великою висотою, щоб уникнути складок, деталь піддається обробці в кілька заходів [8].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. «Библиотека технической литературы», «Изготовление штампов, пресс-форм и приспособлений», § 6. Объемная холодная штамповка Архівовано жовтень 23, 2013 на сайті Wayback Machine.
  2. [1] Архівовано жовтень 23, 2013 на сайті Wayback Machine."Объемная холодная формовка"
  3. «МАМИ»"Холодная объемная штамповка" Архівовано жовтень 23, 2013 на сайті Wayback Machine.
  4. «мтомд.инфо» «Холодное выдавливание. Штамповка выдавливанием.». Архів оригіналу за 23 жовтня 2013. Процитовано 22 жовтня 2013.
  5. «Библиотека технической литературы», «Холодная высадка». Архів оригіналу за 23 жовтня 2013. Процитовано 22 жовтня 2013.
  6. «Справочник технолога-машиностроителя», «Холодная штамповка». Архів оригіналу за 23 жовтня 2013. Процитовано 22 жовтня 2013.
  7. «мтомд.инфо», «Формовка. Объемная формовка. Холодная формовка». Архів оригіналу за 23 жовтня 2013. Процитовано 22 жовтня 2013.
  8. «Металлообработка», «Холодная обработка металлов давлением». Архів оригіналу за 23 жовтня 2013. Процитовано 22 жовтня 2013.

Література

[ред. | ред. код]
  • «Холодне об'ємне штампування. Довідник» за редакцією Навроцького Р. А., Машинобудування, 1973.
  • «Висадка та інші методи об'ємного штампування» Білігман І., Машгіз, 1960.
  • «Основи технології автоматизованого холодновисаджувального виробництва» Аміров М. Г., Лавриненко Ю. А. Уфа.: 1992
  • "Технологія конструкційних матеріалів" за редакцією Дальського А. М., Машинобудування, 2004.
  • "Пластичність, її прогнозування та використання при обробці металів тиском" Дзугутов М. Я., Металургія, 1984.

Посилання

[ред. | ред. код]

[[Категорія:Оброблення металу тиском]] [[Категорія:Штамповка]]