Користувач:Tatajoe/Рух за реформи

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Рух за реформи» м.Київ
ДевізПрибрати зайвих, покарати винних
Дата заснування2015
Типгромадська організація
ГоловаАндрій Турій
Офіційний сайт"Рух за реформи"[1]

ГО «Рух за реформи» — громадська організація, заснована киянами-підприємцями задля проведення в Києві реальних реформ. Зараз створена однойменна політична партія «Рух за реформи», яка піде в Київраду для того, щоб законно і ефективно привести киян до реальних змін і поліпшення життя. Перші кроки об'єднання наштовхнулися на супротив місцевої влади.[1][2][3]

Кого об'єднує «Рух за реформи» — десятки і сотні киян — підприємців, які й не збиралися брати участь у політиці, але сьогодні вже не можуть дивитися на місто, в якому дуже некомфортно і дуже дорого жити (тарифи підвищують, а послуги не покращуються;[4] транспорт дорожчає, трамваї ті ж самі, старі; квартплата зростає,[5] під'їзди брудні і т. д.).

Рік тому громадяни дали безпрецедентний мандат довіри київській владі. Ніколи ще в історії Києва не було у міської влади такої можливості для проведення реформ. Однак результат той самий: схеми старі — нові люди.

Внутрішній ворог Києва і України — корумпований чиновник, який нічого не створює. Він набиває кишені за рахунок бізнесу і за рахунок громадян. Чиновник будь-який завжди вкраде, тому що він розпоряджається загальними (чужими) грошима — бюджетом міста, комунальною власністю.[6]

Києву не має потреби у великій кількості чиновників, у бюрократах, департаментах, комунальних підприємствах. Києву потрібні справжні реформи. "Рух за реформи" радикально скоротить державний апарат, забере у чиновників сотні непотрібних дозвільних та погоджувальних функцій, і дасть можливість місту розвиватися, а киянам нормально жити і працювати.

Основні цілі:

  • Проведення реформ. Примус держави по всій вертикалі (включаючи місцеві органи самоврядування) до проведення необхідних реформ;
  • Дебюрократизація. Кардинальне зменшення кількості чиновників, департаментів, комунальних підприємств та інших непотрібних державних надбудов. Радикальне спрощення процедур, за яким громадянин повинен звертатися в органи влади і зменшення кількості необхідних погоджень для ведення бізнесу;
  • Лібералізація. Зменшення ролі держави в управлінні економікою і скорочення державного контролю у всіх сферах підприємницької діяльності.

Основні плани

[ред. | ред. код]
  1. Справжні реформи, а не імітація.
  2. Ліквідація більшості комунальних підприємств — джерела заробітку чиновників і розсадника корупції. Відкрити можливості для конкуренції у сфері надання послуг ЖКГ, благоустрою міста.
  3. Різке скорочення кількості чиновників в місті — ліквідація більшості комісій.
  4. Збільшення за рахунок закриття чиновницьких «годівниць» бюджету Києва в 3 рази вже через рік.
  5. Стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу (не чиновник повинен ганяти підприємця, а підприємець повинен прогнати чиновника раз і назавжди).
  6. Посилення контролю, в тому числі й громадського, за якістю послуг, що надаються киянам як приватними підприємцями, так і державними/комунальними підприємствами.
  7. Введення електронного адміністрування для прозорості у прийнятті рішень щодо міста.

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. "Рух за реформи" перетворюють на опозицію
  2. СМИ: Киевский "Рух за реформы" активно превращают в оппозицию
  3. В Києві "чорнушать" проти Кличка коміксами
  4. "Рух за реформи" підрахував, що у вересні-жовтні тарифи на опалення зростуть ще на 72%
  5. Комунальна перебудова
  6. Быть должником