Користувач:VasylNH/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Радянський Союз[ред. | ред. код]

  • Андрій Ілліч Нармонов : президент Радянського Союзу, вперше представлений у «Полюванні на Червоного Жовтня» . Під час подій роману він намагається провести демократизаційні реформи в Радянському Союзі, але йому заважає нестабільна політична система. Його допомога допомагає Східній Православній Церкві підтримати Ватиканський договір. Президент Нармонов не любить Фаулера, вважаючи його зарозумілим і надмірно контрольованим.
  • Сергій Головко : перший заступник голови Комітету державної безпеки ( КДБ ).
  • Олег Кирилович Кадишев : лідер опозиційної партії в З'їзді народних депутатів Радянського Союзу і агент ЦРУ (кодове ім'я СПІНАКЕР). На жаль, він підкріплює наратив про те, що Нармонов не контролює радянську армію, що згодом переконує Фаулера та Елліота, що радянський президент міг бути жертвою державного перевороту, поступово погіршуючи їхню оцінку кризи навколо вибуху в Денвері, поки Раян не входить.
  • Олег Юрійович Лялін : нелегал КДБ, що базується в Японії, має розвинену мережу агентів під кодовою назвою THISTLE. Він розкриває корупційні відносини японського прем'єр-міністра з Мексикою щодо торгових угод і пропонує свої послуги ЦРУ, яке приймає його (кодове ім'я MUSHASHI). Спираючись на свої розвідувальні дані, Раян запускає операцію NIITAKA, яка згодом стає інструментом для шантажу президента Мексики, щоб він дозволив арештувати Каті та Гона в Мехіко після вибуху в Денвері. На жаль, він був спійманий радянською владою та звинувачений у зраді, але Райан благає Головка звільнити Ляліна, оскільки той не розкрив радянських державних таємниць.
  • Валентин Борисович Дубінін — капітан першого рангу ВМФ СРСР і командир підводного човна типу «Акула» адмірал Лунін .

[[Категорія:Романи про ядерну війну та ядерну зброю]] [[Категорія:Романи, дія яких відбувається в Німеччині]] [[Категорія:Романи, дія яких відбувається в Росії]] [[Категорія:Романи Тома Кленсі]] [[Категорія:Екранізовані романи США]]