Користувач:Yanovskiy Pavel

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Україна, Польща та Литва об'єдналися у "Люблінський трикутник"

Як повідомив Дмитро Кулеба про створення співпраці трьох країн Україною, республікою Польщею та Литовською республікою . Про це він заявив Facebook 28 липня в опублікованому відео звернені :

"Відбулася важлива подія в Любліні. Разом з міністрами закордонних справ Литви (Лінкявічюсом) і Польщі (Чапутовичем) ми створили "Люблінський трикутник". Це новий формат регіонального співробітництва в Центральній Європі".

Також в декларації вказано що всі учасники розуміють і усвідомлюють подальше посилення відносин між країнами. Згідно з домовленістю міністри ( Дмитро Кулеба, Яцек Чапутович,Лінас Лінкявічус.) Проводитимуть зустрічі найблища з яких проходитиме в Києві. Відповідне запрошення голови українського МЗС Дмитра Кулеби прийняли його колеги з Польщі та Литви.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

«Я запросив своїх колег - міністрів Чапутовича і Лінкявічюса - друге засідання Люблінського трикутника провести в Україні. І я радий, що це запрошення було прийнято. Тому чекайте новин», - заявив Кулеба.

Значення для України від підписання декларацій перш за все полягає в активізації відносин з ЄС та НАТО також важливої співпраці в рамках "Ініціативи трьох морів". А також спільна відзнака загроз , як у сфері безпеки так і в інших сферах, зокрема і в боротьбі з пандеміями .

"Беручи до уваги російську агресію, що триває в Україні, міністри висловлюють готовність координувати свою діяльність з метою забезпечення дотримання міжнародного права, як на рівні тристороннього співробітництва, так і в рамках міжнародних організацій (НАТО, Європейський Союз, ООН, Рада Європи, ОБСЄ)", — зазначається у декларації.