Легенди Чарівнолісся (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Легенди Чарівнолісся
Legend of Charmswood
Жанр історичний
пригоди
фентезі
Режисер Віктор Андрієнко
Продюсер Артем Колюбаєв
Сценарист Олена Шульга
Віктор Андрієнко
На основі книга "Легенди Чарівнолісся" Віктора Андрієнка та Олени Шульги
Костюмер Костянтин Кравець
Кінокомпанія Charmswood Pictures
Тривалість 90 хв.
Мова українська
Країна Україна
Рік 2022
Кошторис ₴64,8 млн
IMDb ID 11194062
Рейтинг СВКВвУ 12+
charmswood.com

«Легенди Чарівнолісся» — український фентезі фільм режисера Віктора Андрієнка. Кінострічка за однойменним сценарієм, який переміг у 2017 році на конкурсі «Коронація слова» в номінації «Кращий кіносценарій для дітей».

Сюжет[ред. | ред. код]

Історія фільму починається з того, що суворий Воїн та веселий Мольфар з примхи долі стають охоронцями чванькуватого хлопчиська, навіть не підозрюючи, що від цієї дитини залежить порятунок всього Чарівнолісся і навіть Світу. Відтепер ця трійця, разом, протистоятиме наймогутнішим силам зла.

Головним героєм фільму є десятирічний Марек, хлопчик-вельможа і сирота. Він зарозумілий і упертий, але шляхетний, добрий та щедрий. З народженням Марека пов'язана похмура таємниця, через яку йому доведеться протистояти злим, небезпечним й підступним міфічним створінням. На щастя, на допомогу хлопченяті прийдуть: загадковий і суворий Воїн, добрий, останній зі свого племені, велетень Бродник, неймовірно балакучий, але напрочуд веселий мольфар Базіка і войовнича дівчинка-лісунка Олеся, із якою Марека зв'яже не тільки дружба, а й перша в його житті романтика. Цій різношерстій компанії доведеться не тільки знайти спільну мову, а й разом пройти крізь карколомні, сповнені чародійства пригоди, які змінять не тільки долю всіх героїв, але й їхні характери.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Персонаж
Стрельников Сергій Воїн
Василь Бендас Мольфар Базіка
Олександр Григор'єв Відьмак Лукаш
Олександр Мельник Отаман-Розбійник
Олександр Рудинський Голомозий
Артур Макунді Розбійник-Сарацин
Віталій Теплюк Розбійник-Рудий
Любомир Валівоць Розбійник-Красень
Яков Гопп Розбійник-Низенький
Ігор Зоров Розбійник-Монах
Ігор Шуб Старший селянин
Олексій Шепельов Молодший селянин
Ірина Лепіна Літня селянка
Анастасія Івашина Молода селянка
Вікторія Пашкова Молода селянка

Кошторис[ред. | ред. код]

У червні 2019 року стало відомо, що компанія Віктора Адрієнка «Charmswood Pictures» (ТОВ Чарівноволісся) з проектом під назвою «Легенди Чарівнолісся» подаються на грант Українського культурного фонду (УКФ) на конкурс з отримання коштів для препродакшену та створення тизеру. В результаті проект отримав грант УКФ. Проект посів 27-ме місце з 206 балами. Загальний бюджет на препродакшн стрічки був заявлений у розмірі ₴13,70 млн, з них УКФ просили 80 % (10,9 млн). У кінцевому результаті контракт з УКФ на отримання гранту для препродакшену було підписано на ₴9,7 млн.

У серпні 2019 року стало відомо, що «Charmswood Pictures» (ТОВ Чарівноволісся) з проектом фільму «Легенди Чарівнолісся» виграла 11-ий пітчинг Держкіно й отримало фінансування у розмірі ₴29,9 млн з загального бюджету ₴64,8 млн. Також на пітчингу повідомили, що вже є домовленості про дистриб'ютора — ним має стати компанія B&H.

Фільмування[ред. | ред. код]

19 вересня 2019 року українські ЗМІ розповіли, що розпочалися зйомки кількох сцен пригодницької кіноказки для виготовлення тизеру фільму. Зйомки стрічки було призупинено через пандемію COVID-19. Але невдовзі у видавництві САМІТ-КНИГА вийшла однойменна дитяча книга «Легенди Чарівнолісся»[1].

Реліз[ред. | ред. код]

Фільм має вийти в український прокат в 2022 році.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. У Києві презентували книгу «Легенди Чарівнолісся», видану Ресурсним центром Львівської політехніки | Національний університет «Львівська політехніка». lpnu.ua (укр.). 4 лютого 2022. Процитовано 5 лютого 2024.