Лобженідзе Юлія Олександрівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лобженідзе Юлія Олександрівна
Народилася 23 серпня 1977(1977-08-23) (46 років)
Львів, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
 Грузія
Діяльність лучниця

Ю́лія Олекса́ндрівна Лобжені́дзе (*23 серпня 1977, Львів) — чемпіонка світу та чемпіонка Європи в командних змаганнях зі стрільби з лука. Заслужений майстер спорту.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася у Львові. Матір родом із Кривого Рогу.

Моє грузинське прізвище — від діда. Свого часу він переїхав до Львова, де й одружився з моєю бабусею. Тато мій народився вже у Львові. В сім'ї лише я. Ми жили не в найкращих умовах, в одній кімнаті. Тож батьки не ризикнули заводити другу дитину. Навчалася у 14-й школі, але її зачинили на капремонт, тож закінчила 69-ту на Новому Львові.

Вперше взяла лук у 12 років. Тренувалася в медінституті. Перший тренер Лобженідзе — Сімунс Моніка Просперівна. Згодом тренував Міненко Віктор Аркадійович. Поступила до Львівського університету імені Івана Франка на економічний факультет (спеціальність «соціологія»), вирішила закинути стрільбу. І лише наприкінці навчання, 2000-го, повернулась у цей вид. Через рік Лобженідзе взяли у збірну.

На початку 2003 року стала майстром спорту міжнародного класу, після того, як у Франції разом із командою виграла зимовий чемпіонат світу. А ще через два роки за сукупністю результатів їй дали заслуженого майстра спорту.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Шансів у Робіна Гуда та Вінніту проти мене не було б жодних//«Львівська газета», 22 серпня, 2007 року, № 147 (217)

Посилання[ред. | ред. код]