Ліліана де Оларте де Торрес-Муга

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ліліана де Оларте де Торрес-Муга
Liliana de Olarte de Torres-Muga
Громадянство Перу Перу
Діяльність Дипломат
Посада Надзвичайний і Повноважний Посол Перу в Україні.
Термін 2005-2009
Попередник Хуан Умберто Умерес Альварес
Наступник Марта Ізабель Чаваррі Дупуй

Пані Ліліана де Оларте де Торрес-Муга (Liliana de Olarte de Torres-Muga) — перуанський дипломат. Надзвичайний і Повноважний Посол Перу в Україні (2005—2009). Директор Дипломатичної академії Перу (з 2012)[1].

Життєпис[ред. | ред. код]

Має ступінь кандидата політичних наук в Університеті Каліфорнії в Лос-Анджелесі (UCLA), Майстер з міжнародних економічних відносини (UCLA), магістр уряду і міжнародні відносини (UCLA), BA в міжнародних відносинах від Дипломатичної академії Перу.

Серед посад які вона займала в Міністерстві закордонних справ, були Надзвичайний і Повноважний Посол Перу в Україні, генеральний консул Перу в Амстердамі та в Сантьяго-де-Чилі, дипломатичні місії в Канаді і Сполучених Штатах[2].

9 листопада 2005 — року вручила вірчі грамоти Президенту України Віктору Ющенку[3].

Вона автор ряду публікацій з питань зовнішньої політики, стратегічного планування та міграційної дипломатії, міжнародної економічної політики.

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

  • Великий Хрест перуанського ордена «Al Mérito por Servicios Distinguidos»
  • Орден «Libertador Mariscal Ramón Castilla»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Liliana Torres-Muga Bitácora personal. Архів оригіналу за 4 вересня 2017. Процитовано 16 квітня 2017.
  2. Embajadora Liliana De Olarte de Torres-Muga: Para ser diplomático se requiere, ante todo, ser patriota. Архів оригіналу за 16 квітня 2017. Процитовано 16 квітня 2017.
  3. Президент Украины Виктор Ющенко и Чрезвычайный и Полномочный Посол Республики Перу Лилиана де Оларте де Торрес-Муга приветствуют друг друга во время церемонии вручения Президенту Украины верительных грамот в Мариинском дворце в Киеве 9 ноября 2005 г. Архів оригіналу за 16 квітня 2017. Процитовано 16 квітня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]