Мавричев В’ячеслав Олегович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
В'ячеслав Олегович Мавричев
Країна Україна
Національністьукраїнець
Діяльністьжурналіст, редактор
Alma materХДАК (2023)
Нагороди
орден «За заслуги» III ступеня

В'ячеслав Олегович Мавричев — український журналіст, редактор, медіаменеджер. Кавалер ордена «За заслуги» III ступеня (2022).

Життєпис

[ред. | ред. код]

Працював регіональним кореспондентом програми «Надзвичайні новини» на телеканалі ICTV.[1]

У 2023 році закінчив навчання на факультеті аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури за освітньою програмою «Телерепортерство»[2]. Працює головним редактором новин Філії «Харківська регіональна дирекція» акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

З початком російського вторгнення в Україну В'ячеслав Мавричев включається у національний і міжрегіональний марафони та робить сюжети про наслідки війни на Харківщині[3].

Нагороди

[ред. | ред. код]
  • орден «За заслуги» III ступеня (6 червня 2022) — за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики та інформаційної сфери, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність[4].
  • Почесна грамота Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (16 лютого 2023)[5].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Перше відео з місця вибухів боєприпасів у Балаклії.
  2. Факультет аудіовізуального мистецтва ХДАК. www.ktm-hdak.org.ua. Процитовано 26 травня 2023.
  3. Журналісти Суспільного з Харкова та Чернігова отримали ордени «За заслуги» [Архівовано 10 червня 2022 у Wayback Machine.] // дм суспільного. — 2022. — 6 червня.
  4. Указ Президента України від 6 червня 2022 року № 394/2022 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня журналіста»
  5. Медіарегулятор відзначив Почесними грамотами журналісток і журналістів, які висвітлюють воєнні події. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. 16 лютого 2023. Процитовано 29 травня 2023.

Посилання

[ред. | ред. код]