Маленков Роман Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Маленков Роман Олексійович
Роман Маленков, 19 квітня 2023
Народився 5 вересня 1978(1978-09-05) (45 років)
Біла Церква, Київська область
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Діяльність географ
Відомий завдяки Географ, мандрівник, краєзнавець, журналіст, громадський діяч
Alma mater Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Маленков Роман Олексійович (нар. 5 вересня 1978, Біла Церква, Київська область) — український географ, мандрівник, краєзнавець, журналіст. Головний редактор і співзасновник краєзнавчого вебпорталу «Україна Інкогніта»[1]. Є членом Українського географічного товариства.

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчив Географічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, аспірантуру. Десять років працював викладачем в Університеті новітніх технологій (2004—2014 рр.). Паралельно працював науковим співробітником у державному підприємстві «Центр екологічного моніторингу України», у 2010—2015 рр. — директор цього підприємства. Брав безпосередню участь у численних польових дослідженнях та експедиціях у багатьох регіонах України. Має 15 наукових публікацій.

У 2005 році Роман Маленков разом із Олегом Годиною створили краєзнавчий сайт «Україна Інкогніта», який нині є одним із найбільш наповнених краєзнавчих сайтів України. Із 2005 року Маленков є головним редактором цього сайту. Роман Маленков є одним із найактивніших мандрівників Україною. Протягом всього часу існування сайту «Україна Інкогніта» він займається краєзнавчими дослідженнями різних регіонів України. Найбільше робіт виконано по Наддніпрянщині. У 2008 році Роман Маленков працював ведучим та сценаристом у краєзнавчому телевізійному серіалі «Унікальна Україна 2»[2].

З 2015 року директор туристичного оператора «Україна Інкогніта», який спеціалізується на турах у маловідомі куточки України. Захоплення Романа Маленкова мандрівками та фотографією вилилося у написання путівників по Київщині, Черкащині, Чернігівщині, Києву, статей у журнали, газети, на сайти. Як туристичний експерт та краєзнавець часто бере участь у теле та радіопрограмах.

Одружений, виховує двох дітей.

Творчий доробок[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Україна Інкогніта | Подорожі маловідомими та заповідними міcцями. Україна Інкогніта.
  2. Унікальна Україна. Архів оригіналу за 12 квітня 2016. Процитовано 22 березня 2016.

Джерела і посилання[ред. | ред. код]