Мироненко Євген Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мироненко Євген Васильович
Народився 1951(1951)
Діяльність інженер
Alma mater Донбаська державна машинобудівна академія
Заклад Донбаська державна машинобудівна академія
Науковий ступінь доктор технічних наук

Мироненко Євген Васильович (1951) — український інженер-машинобудівник, доктор технічних наук (2004), професор (2005).

Біографія[ред. | ред. код]

У 1970 році після закінчення Краматорського машинобудівного технікуму Мироненко Є. В. працював на Новокраматорському машинобудівному заводі розмітчиком, а потім інженером-технологом у механічному цеху № 5.

З 1971 по 1976 рік навчався у Краматорському індустріальному інституті, після закінчення якого залишився працювати в галузевій лабораторії підвищення ефективності важких верстатів.

З 1984 по 1987 рік навчався в аспірантурі при галузевій лабораторії.

У 1991 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Оптимізація конструктивних та геометричних параметрів блочних різців для унікальних верстатів».

У 1992 році отримав вчене звання старшого наукового співробітника.

З 1992 по 1994 рік працює провідним науковим співробітником та керівником підрозділу НТЦ «Інструмент».

З 1994 року — доцент кафедри «Металорізальні верстати та інструменти» Донбаської державної машинобудівельної академії. З 1995 по 2002 рік — заступник завідувача кафедрою.

З 2003 року — декан інженерно-екномічного факультету Донбаської державної машинобудівельної академії.

У 2004 році захистив докторську дисертацію на тему «Наукові основи створення систем агрегатно-модульних інструментів для важких верстатів».

Творчий доробок[ред. | ред. код]

Сфера наукових інтересів: створення систем агрегатно-модульного інструменту на основі кваліметричного оцінювання станів процесу механічної обробки, моделювання складних конструкцій модульного інструменту із застосуванням розрахунково-аналітичних методів скінченних елементів, статичних і динамічних методів, оптимізація конструктивних і геометричних параметрів різців для важких верстатів токарно-карусельної групи.

Автор 6 монографій, 10 авторських свідоцтв і патентів, 190 публікацій. Матеріали проведених досліджень були подані на 40 міжнародних конференціях, у тому числі в Болгарії, Румунії, Ізраїлі й Росії.

Співпрацює з інструментальними фірмами Швеції Sandvik Coromant, Seco, Ізраїлю Iscar, представниками концерну «OKUMA — Європа» (Німеччина), ELBE (Ізраїль), ВНДІ «Інструмент» (Москва, Росія).

Нагороди[ред. | ред. код]

Нагороджений Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, ЦК профспілок працівників освіти України.

Література[ред. | ред. код]

  • Календар знаменних і пам'ятних дат Донецької області. 2011 рік [Текст] / Упр. культури і туризму Донец. облдержадмін., Донец. обл. універс. наук. б-ка ім. Н. К. Крупської ; уклад. І. В. Гайдишева ; ред. Т. С. Литвин ; наук. ред. Н. П. Авдєєнко, Н. В. Петренко ; від. за вип. Л. О. Новакова, засл. працівник культури України. — Донецьк: Сх. вид. дім, 2010. — 132 с.

Інтернет-ресурси[ред. | ред. код]