Міжнародна музична рада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міжнародна музична рада
Тип advisory groupd
Засновано 1949
Сфера музика
Країна  Франція
Штаб-квартира Париж
Керівник Ієгуді Менухін (1969)[1]
Партнерство ЮНЕСКО[2]
Материнська
організація
ЮНЕСКО
Вебсайт: imc-cim.org

Міжнародна музична рада (International Music Council, IMC) — незалежна неурядова міжнародна організація, заснована в червні 1949 року як консультативний орган ЮНЕСКО з питань музики. Заснована в Парижі, а головною її метою є сприяння розвитку та просуванню міжнародної музичної діяльності.

До Ради входить 76 національних комітетів, 34 міжнародних організацій і 35 осіб та почесних членів — художників, композиторів і викладачів. Має регіональні представництва в Європі, Африці, арабських країнах, Америці, Азії, Австралії та Океанії. Метою цих представництв є розвиток і підтримка програм, орієнтованих на потреби членів ММК і партнерів у своїх регіонах. Завдяки розгалуженій мережі представництв IMC співпрацює з понад тисячею організацій музичного профілю у всьому світі.

Однією з найвідоміших і регулярних видів діяльності Ради є щорічна Міжнародна трибуна композиторів — зустріч, що пропонує представникам телерадіомовлення знайомитися і популяризувати твори сучасної музики. IMC також запровадила Міжнародний День музики, який відзначається щорічно у всьому світі 1 жовтня.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. https://www.francemusique.fr/personne/yehudi-menuhin
  2. https://www.unesco.org/sites/default/files/medias/fichiers/2023/10/UNESCO_List%20NGOs%20official%20partnership%20-%20Liste%20ONG%20partenariat%20officiel_September2023.pdf