Настільний теніс на літніх Олімпійських іграх 2008

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Настільний теніс
Настільний теніс

Змагання з настільного тенісу на літніх Олімпійських іграх 2008 проходили з 13 по 23 серпня на спортивній арені Пекінського університету.

Передісторія[ред. | ред. код]

В грудні 2005 року президент Міжнародної федерації настільного тенісу (ITTF) Адхам Шарара повідомив про принципи проведення командних змагань на Олімпіаді 2008 в Пекіні.[1]

Командні змагання у чоловіків і жінок замінять в олімпійській програмі парні змагання.

Тепер матчі будуть проходити до трьох перемог однієї з команд. Спочатку будуть проводитись дві одиночні зустрічі, а потім парна. При цьому в парній грі від кожної команди обов'язково повинен узяти участь хоча б один тенісист, що не грав до цього «одиночку». Якщо після трьох зустрічей рахунок буде 3:0 на користь однієї з команд, матч завершиться двома одиночними поєдинками, в яких спортсмени, що брали участь тільки в парній зустрічі, зіграють з тими, хто в парі не виступав. На думку керівництва ITTF, дані правила, незважаючи на їх складність, повинні привернути додаткову цікавість до настільного тенісу зі сторони телебачення.

Змагання[ред. | ред. код]

Представники 56 країн розіграли чотири комплекти медалей, причому вперше замість парного розряду пройшли командні змагання.

Змагання пройшли при перевазі господарів Олімпіади. Шестеро тенісистів з Китаю виграли все, що було можливо — зайняли весь п'єдестал у чоловічому та жіночому одиночному розряді і перемогли в командних першостях.

На рахунку європейців, як і 4 роки тому в Афінах, лише одна нагорода — цього разу в чоловічій командній першості другими стали німці.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Журнал «Мой Спорт» № 1(40) січень 2006

Посилання[ред. | ред. код]