На межі (фільм, 1997)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
На межі
The Edge
Жанр пригоди
Режисер Lee Tamahorid[1][2][…]
Продюсер Art Linsond
Сценарист Девід Меметd
У головних
ролях
Ентоні Гопкінс
Алек Болдвін
Оператор Donald McAlpined
Композитор Джеррі Голдсміт
Кінокомпанія 20th Century Fox
Дистриб'ютор 20th Century Fox і Netflix
Тривалість 117 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1997
Дата виходу 26 вересня 1997
Касові збори 43 312 294 $[4] і 27 873 386 $[4]
IMDb ID 0119051

«На межі» (англ. The Edge) — американський пригодницький фільм 1997 року[5]. Зйомки фільму проходили здебільшого у канадський провінції Альберта. Деякі епізоди були зняті в іншій провінції — Британській Колумбії. Світова прем’єра відбулася 26 вересня 1997 року[6].

Сюжет[ред. | ред. код]

Мільярдер Чарльз Морс разом зі своєю дружиною — фотомоделлю Міккі та фотографом Робертом Гріном прибувають на Аляску до віддаленої оселі. На меті – відпочинок і фотосесія в місцевих суворих умовах. Проте зробивши кілька знімків з Міккі, Роберт в будинку власника звертає увагу на знімок мисливця, на ім'я Джек Гоук. Він вирішує зробити знімок саме цього мисливця. Узгодивши це питання, Роберт Грін та його помічник Стівен разом із Чарльзом Морсом на літаку вирушають на пошуки Гоука. Під час польоту літак натрапляє на зграю птахів та потрапляє в аварію. Пілот гине, а Чарльз, Роберт та Стівен намагаються вижити залишившись сам на сам з природою. Рухаючись у лісі, вони привертають увагу ведмедя, який починає їх переслідувати та зрештою вбиває Стівена. Чарльз і Роберт залишаються вдвох та у пошуках виходу натрапляють на занедбаний будинок. В цьому будинку вони знаходять  зброю, запаси їжі та каное.  Використовуючи свій кишеньковий ніж, свого часу подарований Робертом, Чарльз випадково виявляє інформацію, що свідчить про зраду його дружини та Роберта. У відвертій розмові Роберт підтверджує це та висловлює наміри вбити Чарльза. Тримаючи його під прицілом, Роберт виводить Чарльза з будинку. В ході розмови він робить невдалий крок та попадає у ведмежу пастку, яка була обладнана на дворі будинку, та отримує важке поранення. Але Чарльз витягує Роберта з пастки, надає першу допомогу і намагається врятувати його на каное. Та під час однієї із зупинок на березі річки Роберт вмирає. Чарльза рятує гелікоптер. Повернувшись, він дає зрозуміти дружині, що знає про її зраду, а репортерам повідомляє, що супутники загинули, рятуючи його життя.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ентоні Гопкінс Чарльз Морс Чарльз Морс
Алек Болдвін Боб Грін Боб Грін
Ель Макферсон Міккі Морс Міккі Морс
Гарольд Перріно Стів Стів
Л. К. Джонс Стайлз Стайлз

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Залучений у зйомках фільму літак також брав участь у зйомках фільму «Шість днів, сім ночей» (1998). В обох кінострічках він потерпає аварію.
  • Книга «Загублені у дикому світі» (Lost in the wilds), яку читає герой Ентоні Гопкінса, була придумана спеціально для фільму[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.imdb.com/title/tt0119051/
  2. http://stopklatka.pl/film/lekcja-przetrwania
  3. http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=17721.html
  4. а б Box Office Mojo — 1999.
  5. На межі (1997) дивитися онлайн українською в HD | UAfilm.TV. 🍿 Дивитися фільми і серіали онлайн українською в HD | UAfilm.TV (ua) . Процитовано 22 червня 2023.
  6. The Edge (1997 film). Wikipedia (англ.). 29 травня 2023. Процитовано 22 червня 2023.
  7. Цікаві факти «На грані» (1997). www.kinofilms.ua (ru-UA) . Процитовано 22 червня 2023.