Нейронна мережа Джордана

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Архітектура рекурентної мережі Джордана

Мережа Джордана — вид рекурентних нейронних мереж, яка отримується з багатошарового перцептрону, якщо на його вхід подати крім вхідного вектора вихідний із затримкою на один або кілька тактів.

У перших рекурентних мережах головною ідеєю було дати мережі бачити свій вихідний образ на попередньому кроці. У такої мережі тільки частина рецепторів приймає сигнали з навколишнього світу, на інші рецептори приходить вихідний образ з попереднього моменту часу. Розглянемо проходження послідовності сигналів через мережу. Сигнал надходить на групу рецепторів сполучених із зовнішнім світом (INPUT) і проходить у прихований шар (HIDDEN). Перетворений прихованим шаром сигнал піде на вихідний шар (OUTPUT) і вийде з мережі, а його копія потрапить на затримку. Далі в мережу, на рецептори, що сприймають зовнішні сигнали, надходить наступний образ, а на контекстну групу рецепторів (CONTEXT) — вихідний образ з попереднього кроку з затримки. Далі з усіх рецепторів сигнал піде в прихований шар, потім на вихідний.

Див. також[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Jordan, M. I. Serial order: A parallel distributed processing approach. // Institute for Cognitive Science Report 8604. — University of California, San Diego: 1986.