Об'єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобід України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Women's Association for the Defense of Four Freedoms for Ukraine
Об'єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобід України
Засновано1967
Штаб-квартираЧикаго
ГоловаМарійка Крутяк
Дочірня(і)
організація(ї)

Світовий Конґрес Українців Світова федерація українських жіночих організацій

Український конґресовий комітет Америки
ВідділиНьютаун, Коннектикут

Чикаго, Іллінойс Палатин, Іллінойс Детройт, Мічиган Кліфтон, Нью-Джерсі Асторія, Нью-Йорк Буффало, Нью-Йорк Нью-Йорк, Нью-Йорк Сіракузи, Нью-Йорк Аллентаун, Пенсільванія

Філадельфія, Пенсильванія
Вебсайт: wadffu.org

Об'є́днання Жіно́к Оборо́ни Чотирьо́х Свобі́д Украї́ни (ОЖ-ОЧСУ) (англ. Women's Association for the Defense of Four Freedoms for Ukraine, WADFFU), жіноча організація створина в місті Нью-Йорку весною 1967-ого року щоби активізувати жіноцтво в діаспорі на політному відтинку Української визвольної боротьби. Назва походить від «Чотири свободи» президента Франкліном Делано Рузвельтом що їх повинні мати люди «усюди в світі»: Свобода слова, Свобода віросповідання, Право на достатній рівень життя, та Свобода від страху.

Під проводом суспільно-політичної діячки і націоналістки Уляни Церевич-Стецюк, діяльність новоствореної організації розвивалася згідно з метою: працювати для добра нашої Батьківщини i української громади в діаспорі, поширювати інформацію і знання про Україну та про стан поневолених під совєтським режимом українців, та різними способами домагатися їм свободи і прав. У наступних роках, організація розширилася з заснуванням місцевих відділів розширені через містах Сполучених Штатів.

Членська організація Світового Конґресу Українців, Українського Конґресового Комітету Америки як і Світової Федерації Українських Жіночих Організацій (СФУЖО).

Див. також

[ред. | ред. код]