Обговорення:Богомолець-Лазурська Наталя Михайлівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Perohanych у темі «Місце народження» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Місце народження[ред. код]

Цитую звідси: ВІДОМА «НЕВИДИМКА» З ЛИХАЧЕВА – НАТАЛІЯ ЛАЗУРСЬКА https://zhinka1.files.wordpress.com/2018/04/literaturnyi-chernihiv-2018-1.pdf, стор. 146-147.

Пошуки про народження Лазурської привели нас до метричних книг Миколаївської церкви села Лихачів тоді Носівського [насправді тоді Козелецького, хоча зараз це село в Носівському районі, прим. Ю. Пероганича за наслідком розмови з автором — Миколою Григоровичем Шевелом] повіту. Попередня інформація знайшла підтвердження. У метричній книзі записано, що 9 листопада 1880 року народилася Наталія у дворянській сім’ї жителя міста Ніжина колезького регістратора Михайла Михайловича Богомольця і його законної дружини Юлії Ісаківни. Хрещеними батьками зазначені «девица Любовь – дочь генерал-майора Владимира Григорьевича Сабо и поручик Архангельгородского пехотного полка Василий Исакович Мироненко».

Обряд хрещення новонародженої провів 20 листопада священик Миколаївської церкви Василь Гаврилович Промислов.

Батько і дід Федір Євстафійович були чиновниками, мали звання титулярних радників. За 2 роки до Михайла у сім’ї Богомольців народився Олександр – батько майбутнього академіка Олександра Олександровича Богомольця (1881–1946).

Отже, батько Наталії взяв шлюб із уродженкою села Лихачів Козелецького повіту Юлією Ісаківною Мироненко. Вона була наймолодшою у сім’ї Мироненків (1854 р. н.).

--Perohanych (обговорення) 07:43, 14 червня 2019 (UTC)Відповісти