Обговорення:Дашавське газове родовище

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Юрко Бородатий 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Тема експлуатації Дашавського родовища під час війни 1839...1945 (був збудований газопровід до Берліну) ніяк не розкрита. Надати пруф-лінки?--Юрко Бородатий (обговорення) 13:19, 12 червня 2019 (UTC)Відповісти

На сьогодні актуальне, корисне і просто таке, що є цікавим, одне питання→

Після ІІ Світової війни, українська Дашава (Дашавське Газородовище) давало газ по унікальному гітлерівському газогону "Дашава→Варшава→Берлін→Париж" в Європу. Більший газогін і таке саме Родовище було тільки в США (Теннессі), але там історія ще цікавіша..

Поставка велась за схемою "газ в обмін на труби", яку в Європі назвали "Ґешефтом ХХ століття". Тобто Європа давала труби (для всіх газгонів СССР) за український, точніше, дашавський газ. Згодом аналонічне Родовище було відкрито в Шебелінці, Харківська область і в Криму (шельф).

Постачання газу в ЄС продовжиться і після 1991 року, триває й донині.. Що з цього має Україна?

В Путіна, для ЄС, рентабельного газу не було й нема. Сєчін промив спецрозчином останні поклади нафти – родовищ газу для «сєв.патокав» поблизу Балитики не виявлено (тільки «Дружбу» забруднили нечистотами)..

Хто відповідатиме за обман, крадіж і війну? Хто платитиме українцям штраф-податок за нанесену Україні шкоду? Гроші буде платити сама Росія, чи інші підписанти «Будапештського меморандуму-1994» - США, Велика Британія, Кучма з своїми дітьми (Ахметов+Пінчук)?

Тепер розумієте: - Чому українців простіше повбивати, ніж дати їм можливість створити власну незалежну республіку, по типу Франції? - Що саме сказав Президент Франції Кучмі (одразу після підписання БМ-1994), від чого в того потемніло в очах? - Що сказав Президент Франції Зеленському, що кремлівці запалили Собор?--Юрко Бородатий (обговорення) 04:46, 14 червня 2019 (UTC)Відповісти