Обговорення:Коньяк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
  1. Деякі коньяки володіють специфічним і дуже складним ароматом, Коньяк не володар смаку, а це лише його атрибут, ознака, тому властиво треба писати має
  2. Кип'ячення: вірно — Кип'яті́ння
  3. [[море|морських] перевезень. — мене колись вчили і я утримую таких поглядів, що такі посилання тут недоречні. тим паче, що якщо вже посилатись, то краще Морські перевезення, як окремий предмет а не власне, на море, — до чого воно тут??
  4. коньячні дома —коньячні доми
  5. Вважається, що чим старіше бочка, тим вона цінніше. Цінніеше що старіння чи бочка чи старіша бочка (невірне закінчення)
  6. Бочки будуються ручним способом і без єдиного цвяха. Бочки, по-перше, не будуються і це ремонтник [1] мав би знати. Вони або клепаються (з клепок), або просто робляться (більше слів не наведу, на разі). І ще: чому про обручі нічого не сказно? Бочки, загалом, не робляться із цвяхами, хоча, нагелі, можливо, й використовуються
  7. тут він насищається кольором. Хтось указує мені що слова ріжуть слух насищається — насичується, вбирає (стилістична ремарка)

Насищатися: (синоніми) НАЇ́СТИСЯ чого і без додатка (повністю задовольнити потребу в їжі), НАСИТИ́ТИСЯ чим і без додатка, НАЖЕ́РТИСЯ підсил. вульг., НАПХА́ТИСЯ підсил. розм., НАБУ́ХАТИСЯ підсил. вульг., НАЛО́ПАТИСЯ підсил. вульг., НАПЕ́РТИСЯ підсил. вульг., НАТОПТА́ТИСЯ чим, підсил. розм., НАТРІ́СКАТИСЯ підсил. вульг., НАЛУПИ́ТИСЯ підсил. вульг. рідше, НАЛУ́СКАТИСЯ підсил. вульг. рідше; ОБ'Ї́СТИСЯ, ПЕРЕЇ́СТИ, ПЕРЕСИ́ТИТИСЯ, ПЕРЕЇ́СТИСЯ рідше, ОБЖЕ́РТИСЯ чого, чим і без додатка, зневажл. (надмірно наїстися). - Недок.: наїда́тися, наси́чуватися, насища́тися заст. нажира́тися, напиха́тися, нато́птуватися, об'їда́тися, переїда́ти, переси́чуватися, переїда́тися, обжира́тися. - Сідайте снідати, - сказала вона, - та добре наїдайтесь, бо повернетесь, мабуть, аж увечері (О. Донченко); Наситившись донесхочу вареним і печеним, втікачі залягли спати (С. Добровольський); Ніяк не нажереться (Словник Б. Грінченка); Хазяйка сказала: - Ач, як напхався, а служиш, як за напасть (А. Головко); - Луципір! - зиркнула Галька: - Сам напився, налопався, а дітям - то й нема?.. (Панас Мирний); В буфеті, одинаком, жадібно натоптувався смаженою домашньою ковбасою та білим хлібом товстий.. громадянин (В. Логвиненко); Не той тільки щасливий, що сам натріскається і виспиться, а той, що й другого нагодує (О. Стороженко); Якби дали попоїсти [ласощів], Віддав би ягницю... А вже б, певно, налускався... (Л. Глібов); - Пам'ятаєш, Тимку, як він наших яблук об'ївся, а тоді голим животом по спориші лазив? (Григорій Тютюнник); Мабуть, треба завжди пам'ятати, що в багатьох випадках краще недоїсти, ніж переїсти (В. Кучер); Німці обжирались яблуками, грушами, ...качками, індиками і спали на дівочих перинах, важко стогнучи уві сні (О. Довженко).

НАСИ́ЧУВАТИСЯ чим (убирати в себе у великій кількості рідину, пару, запах і т. ін.), ПРОСЯКА́ТИ, ПРОСО́ЧУВАТИСЯ, НАБИРА́ТИСЯ чого і чим, ПРОЙМА́ТИСЯ, УПИВА́ТИСЯ [ВПИВА́ТИСЯ] поет., НАСО́ЧУВАТИСЯ рідко; ПІДХО́ДИТИ (насичуватися знизу водою). - Док.: насити́тися, прося́кнути [прося́кти], просочи́тися, набра́тися, пройня́тися, упи́тися [впи́тися], насочи́тися, підійти́. У східній і південній частинах була [вода] м'якша, але мала ту ваду, ще інколи настільки насичувалася йодом, що її не можна було пити (Ірина Вільде); Сирота лежав під ожередом.. Тіло просякало хлібною тишею, конюшиний дух похлюпувався навколо (Є. Гуцало); Під'їхав возом дядько Олекса.. Він весь просочився духом конюшини (Є. Гуцало); Земля так набралася води, що вже і в себе не приймала (Панас Мирний); В печі вже доходили млинці, наскрізь проймаючись запашною конопляною олією... (А. Іщук); Іди ж, Насичуйся весною, упивайся, Вбирай у себе голоси та барви (М. Рильський); Сніг підійшов водою. - Пор. I. 1. вбира́ти.

  1. Нарешті, коньяк - це завжди купаж, куди входять коньяки різної витримки з різних сортів винограду.

Коньяк - міцний алкогольний напій янтарно-золотистого кольору, що володіє складним ароматом з відтінками ванілі і м'яким гармонійним смаком, виготовляється з коньячного спирту, який отримують в результаті перегонки білих сухих виноградних вин з пізнішою витримкою в дубових бочках.

Отже, коньяк — це купаж коньяків, або масло масляне (масло масляне скупажоване). НАскільки я знаю, коньяк роблять саме із коньячних спиртів, чим вони і цінні, тож, либонь, коньяк — це купаж коньячних спиртів


  1. коньяк, але в найкращих Домах, щоб уникнути шоку напою Чи хтось пояснить, що значить щоб уникнути шоку напою?
  2. Так, 3-зірковий коньяк з Греції дуже грубий і сильно віддає спиртом, тому тут рекомендовано виключно 5 зірок.

Чому не написати псевдо-коньяк, раз коньяк виготовляються лишень у Франції?

  1. last but not least Сказати б пару слів про приготування домашнього коньяку а також динаміку виробництва, споживання, експорту (і що там ще) за країнами.

Можливо, це не всі критинчі зауваження, тому прощу уважно читати статтю користувачів, може, буде що, чим і як доповнити--Albedo @ 13:15, 1 липня 2006 (UTC)[відповісти]


В ближайшие три года украинский коньячный рынок ожидает положительная динамика роста. В прошлом году его прирост имел рекордный показатель - 24%. Такой прогноз сделала руководитель службы маркетинга ЗМВК "Коктебель" Наталья Ворожейкина.

"Если нам позволят закупить коньячные спирты по льготному режиму, то динамика рынка будет положительной на протяжении трех лет", - сказала она, добавив, что прирост рынка будет не таким большим, как в прошлом году. Однако, по словам Ворожейкиной, сейчас сложно оценить, насколько вырастет рынок.

Также Ворожейкина рассказала, что украинский коньячный рынок является более структурированным, в отличие от винного. Существуют десять лидеров, из них пять - очень сильных. Лидерами рынка являются Одесский коньячный завод "Шустов" и АПФ "Таврия", которые по месяцам пытаются обойти друг друга. "Мы думаем, что больше взрывов в конкурентной среде быть не должно, так как каждый занял свою нишу", - подчеркнула Ворожейкина.

Эмнысть ринку[ред. код]

По данным предприятия, емкость украинского рынка коньяка в 2005 году составила 2,8-2,9 миллионов декалитров. На сегодняшний день крупнейшими производителями коньяков в Украине по объему производства являются Одесский коньячный завод "Шустов" с долей рынка за январь-май 2006 года 22%, АПФ "Таврия" с долей рынка 15,4%, Ужгородский коньячный завод - 12,9%, ОАО "Зеленый гай" - 11,3%, "Алеф-Виналь" - 10,2%, ЗАО "ЗМВК "Коктебель" - 8,3%, ЗАО "Октябрьский винно-коньячный завод" - 5,6%, Симферопольский винный завод - 5,4%, ООО "Винконцерн" - 3,4%. За январь-май текущего года в Украине было произведено 1 миллион 33 тысячи декалитров коньяка по сравнению с 2005 годом, когда было произведено 2 миллиона 398 тысяч декалитров, пишет glavred.--A l b e d o @ 21:23, 9 липня 2006 (UTC) [відповісти]

В ковбасах[ред. код]

Додають в брауншвейгську ковбасу.--Rpvmlviv (обговорення) 11:34, 30 січня 2020 (UTC)[відповісти]