Обговорення:Плоскі черви

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Navis 10 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

імхо, плоскі українською буде плАскі

--magda


Пошук в google.com:

  • "Плоскі черви" - Results 1 - 10 of about 70
  • "Пласкі черви" - did not match any documents

А взагалі, нехай біологи вирішують Gutsul 06:50, 17 Серп 2004 (UTC)


Ваша аргументація нагадує аргументацію англо/американських вікіпедістів щодо Kyiv/Kiev. :) Google не є прорікателем істини, а показувачем того, що і як пишуть люди. А уанет зараз приблизно у такому ж стані, що й українська мова, тобто кепському, а якщо помножити два кепські показники, вийде ще кепськіший. Якщо Ви берете Вашу інформацію з якоїсь енциклопедії, то хочу зауважити, що спосіб написання визначався не біологами, а редакторами. ;) А редактори, як і інші лінгвісти того часу, коли (як я здогадуюся) було надруковано цю енциклопедію, підпадали під усім відомий феномен під назвою "русифікація". Виникає питання: ми створюємо українську енциклопедію чи радянську? ;)

Я ні на чому не наполягаю, все одно Ви витрачаєте на Вікіпедію значно більше часу, ніж я, а влаштовувати війну з перейменовування сторінок буде щонайменше неконструктивно.

І якщо подумати, то "черви" українською буде "хробаки".

До речі, сторінку про "різночитання" я завела (хоч вона і висить практично без діла) саме для того, аби вікіпедія була юзер-френдлі також для тих користувачів, які будуть шукати щось по русифікованому слову/варіанту написання. Адже у чомусь, що називається "енциклопедія", речі мають називатися правильно тою мовою, якою ця енциклопедія опубліковується. А люди шукатимуть по неправильних версіях слів ще дуже довго, поки не виросте наступне покоління, яке вивчать на більш-менш впорядкованому правописі, якого ще навіть не існує.

Вам вирішувати.

--magda

З.І. Я філолог. Хоч і не український :). Колишня викладачка ВЗО (ВНЗ, ВУЗ - інші варіанти того самого :) ).


Так, так. ПлАскі. Не черви, а черв'яки чи хробаки. --Navis (обговорення) 21:48, 5 травня 2014 (UTC)Відповісти