Обговорення:Сколотини

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

В статті написано:

Хоча традиційно рідину лише залишали на деякий час, а ферментація відбувалася спонтанно, зараз культуру кількох видів молочнокислих бактерій, наприклад Lactococcus lactis, додають штучно. В результаті виділення цими бактеріями молочної кислоти, кислотність молока збільшується, а казеїн, головний білок молока, випадає в осад, утворюючи напій, значно густіший ніж молоко.

тут написано, що в залишених сколотинах ферментація відбувалась спонтанно, а зараз додають Lactococcus lactis в сколотин... І в результаті їх діяльності у ?молока (зВіДкИ сІ вЗєЛо мОлОкО з сКоЛоТиН?) збільшується кислотність..
Тобто, з молока добули вершки, з вершків зробили масло, а побічний продукт переробки вершків в масло знову став молоком (тобто, заперечується, що це сколотин)?


чому адміни додали в фразу «побічний рідкий продукт, ферментований напій, що одержують при збиванні (сколочуванні) солодковершкового й вершкового масла» лєвий текст про ферментований напій? В квітки-Основяненка так написано не було! Чи на то воно й Вікіпедія?