Обговорення:Теплоелектробус

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: 178.95.111.231 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

У нормальних людей, Гібридний електромобіль - це один з видів автомобілів, який поєднує в собі звичайний двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ) і рухову систему з електричною силовою установкою. ДВЗ може живитись як газом (деревним, світильним), спирто-бенз. сумішами і ін, для вироблення енергії через "магнето". Тобто - "мотор-генератор". Гібридний автомобіль використовує кілька силових установок для забезпечення його рушійною силою. Найпоширеніший тип гібридного автомобіля бензин-електричні гібридні автомобілі. А "тепловоз" - це витвір радянської уяви, так як транспорт працює на диз.паливі, тобто це "дизельний локомотив". Він не "возить тепло"(тепловоз) і "не возить теплом", і їздить по рейках, а "чудо-Теплоелектробус" нерейкове (то до чого тоді порівняння з локомотивом-тепловозом?). Якщо працюватиме на вугіллі (парова машина) - то він тоді буде "паровий локомотив", а не "тепловоз з паровою машиною" (виходить, що «тепловоз» це локомотив на дизпаливі, а "тепловоз з паровим двигуном" - це «дизельний локомотив з паровим двигуном». Мене потрясає така сліпа мімікрія під радянщину і бажання наслідувати патологію росіян, транслювати в укр.вікі чужу безграмотність, і рядянська тяга до неологізмів. А оце вбило:

Яскравим прикладом класичного теплоелетробусу, є перший і єдиний радянський автобус з електромеханічної трансмісією ЗІС-154 (спроектований за образом і подобою американських автобусів тих років).
  • 1. Зіс-154 - це плагіат (як і майже весь транспорт совка).
  • 2. Зіс-154 - це 1946 рік. А ось 1928 рік: В місті Ельбені, штаті Нью-Йорк в 1928 році курсували восьмиколісні автобуси, які мали довжину 11,6 метрів, вміщували 96 пасажирів (44 сидячих і 52 стоячих), а діаметр розвороту за зовнішніми колесами його не перевищував 13 метрів. В рух автобус приводився 6-ти циліндровим бензиновим двигуном потужністю 110 к.с., який приводив у рух динамо-машину потужністю 40 кіловат, яка живила електромотори теліжок (на кожній з них електромотор 28 к.с.). Автобус важив 9 тон і був обладнаний трьома типами гальм: електричними, пневматичними і ручними. (Джерело авторитетне).
Також можуть застосовуватися: газова турбіна, двигун Стірлінга, парова машина (парова турбіна), парогазова силова установка, вільно-поршневий двигун, і. т. д.

Що це таке? Воно застосовувалося в тому чуді рад.уяви чи ні? Очевидно що ні. Нафіга тоді цей спам забивати в статтю?

Класичний гібридний автомобіль може використовувати чи один чи другий тип живлення. наприклад на автомагістралі працює бензиновий двигун, який одночасно призводить до руху транспортний засіб і заряджає акумуляторну батарею. В місті він використовує накопичену енергію для руху на електротязі. Тобто при необхідності гібридний автомобіль може їздити на будь якому двигуні.
Читаємо тут — Гібридне авто
споживаючи як пальне, так і заряд електроакумулятора.

Цей же транспортний засіб (зі страшною радянською назвою) має електричну передачу тобто він не зможе рухатися тільки на електродвигуні або на ДВС.
Тут Електромобіль читаємо
Електромобіль слід відрізняти від автомобілів з двигуном внутрішнього згорання і електричною передачею

Якщо у вас є більш вдалі приклади автобусу з електричною передачею (теплоелектробусу) буду вдячний посиланню на джерело і використанню матеріалів у статті замість радянського ЗІСу. Чому вас так лякають неологізми? Свого часу такі назви як трамвай чи тролейбус теж були неологізмами тому мабуть краще буде називати тролейбус — «віз с електричним приводом який отримує струм від контактної мережі за допомогою двох дрючків», а трамвай — «рейковий візок з електроприводом»?
Стосовно різних типів двигунів тут я згодний треба це прибрати, але з поправкою що по росії їздить «екобус» (насправді типовий теплоелектробус) виробництва ЗАО «ТРОЛЗА» з електричною передачею від газової турбіни.
а взагалі Вікіпедія вільна енциклопедія, тобто якщо стаття вам не подобається, не відповідає певним критеріям — без сумнівів ставте її на видалення.
З повагою --Nik15 (обговорення) 06:09, 2 серпня 2012 (UTC)Відповісти
на видалення ставити працю в любому випадку шкода. Проблема не в цьому і не в ЗІСах, а у неологізмах. Тим паче, невдало сконструйованих. Мова повинна бути чіткою і без довільного словотворення, бо це породжує бардак і такою мовою все, що можна досягти в кінцевому результаті - так це лише високоякісно-мелодійного співу. Ось тут згадується про американський гігантський автопоїзд з повним навантаженням біля 50 тон. Автопоїзд приводився в рух виключно електромоторами розташованими на кожному з 16-ти коліс. Електрику виробляв електрогенератор, який крутив 600 к.сильний дизельний двигун. Значить транспорт цей тепер «теплоелектроавтопоїзд»? :) Наведена мною інформація про 8-ми колісні автобуси на електротязі (за допомогою ДВЗ) є тут.
Гібридний автомобіль використовує кілька силових установок для забезпечення його рушійною силою. Найпоширеніший тип гібридного автомобіля бензин-електричні гібридні автомобілі, що використовують паливо (бензин) і енергію електричних батарей для живлення двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ) і електричних двигунів. Ці двигуни, як правило, відносно невеликі.

--178.95.111.231 20:31, 3 серпня 2012 (UTC)Відповісти

ось тут є про гібридну трансмісію автомобілів.--178.95.111.231 20:47, 3 серпня 2012 (UTC)Відповісти