Обговорення:Цегельський Лонгин Михайлович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: SamOdin 14 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Не знаю, як правильно, тут вносяться пропозиції та зауваження.
Тому викладу їх тут для обговорення:
1. Дата народження 29 серпня 1875 року, а не 29 липня.
2. На фотографії (http://uk.wikipedia.org/wiki/Файл:Boberski_Witowski_Cehelski_1918.jpg) посередині стоїть не Дмитро Вітовський, а Михайло Волошин. (http://www.kupchyk.lviv.ua/wfoto/pict/Boberskyi_Voloshyn_Cegelskyi_L.jpg)
3. «…геноциду русин, в якому активно брали участь українці…» - взагалі нонсенс. Не існувало на поч.ХХст. в Галичині двох окремих націй.
4. Серед «Літератури» вказано - О.Тягнибок «Льонгин Цегельський - життєпис». Я, як історик, не чув про таку наукову працю чи статтю. В той же час, її назва дуже подібна до назви моєї статті «Лонгин Цегельський - речник Української Держави (Життєпис)» (http://www.kupchyk.lviv.ua/index.php?no=21) написаної в 2001 році та опублікованої в газетах "Поступ" №130(788) 28-29 серпня 2001 року (http://postup.brama.com/010828/130_8_1.html) та "Шлях Перемоги" №32(2467) 2-8 серпня 2001 року.
5. В «Джерела» вказано - «Мій прапрадід зачитував Акт Злуки» стаття на сайті Олега Тягнибока. Оскільки Лонгин не є прадідом Тягнибока (а є братом Ігнатія Цегельського, який є прадідом Тягнибока) та оскільки лінк на цю статтю застарілий, - таке джерело, думаю, необхідно видалити. Можу запропонувати, як джерело, своє наукове дослідження «Літературно-публіцистична спадщина Лонгина Цегельського як історичне джерело» (http://www.kupchyk.lviv.ua/index.php?no=25)
З повагою, Володимир Купчик.

Дякую за зауваження. Виправлено. Ви також можете і самі виправляти неточності які знаходите в статті.--セルギイОбг. 15:26, 22 січня 2010 (UTC)Відповісти

Можна додати, що був обраний заступником посла від 60 сільського змішаного округу, . Крім того, ПРАВИЛЬНО : д-р Генрик Ґабль ( див. статтю Ґабль Генрик, або Бучач ). Вітання з Бучача! ДЯКУЮ!!! Пройшла доба, а змін немає. ЧОМУ???